Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U UTORAK U KIC-U

Radulović gost tribine “Podgoričke priče“

26.11.2023 08:58h

Foto: KIC Budo Tomović

Novembarske “Podgoričke priče“ predstavljaju glumca Aleksandra Radulovića. Radi se o izuzetno talentovanom i ostvarenom glumcu mlađe generacije, koji svojim nesvakidašnjim glumačkim izrazom i pojavom plijeni kako na pozorišnim daskama, televizijskim ekranima, tako i na filmskom platnu, saopštili su iz KIC-a Budo Tomović.

"No, iz njegove “podgoričke priče“ saznaćemo da nije lako doći do izvanrednih umjetničkih dostignuća, ali ni do egzistencijalnih. Svoje iskustvo o umjetničkim i životnim procesima podijeliće sa novinarom Vanjom Kovačevićem, moderatorom tribine “Podgoričke priče“ koja će biti održana u utorak, 28.novembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović“, od 20 sati", saopštili su iz KIC-a.

Aleksandar Radulović je rođen 1986. godine u Podgorici. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju 2013. u klasi profesora Branislava Mićunovića, a iste godine završio i pripravnički u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju. Dobitnik je godišnje nagrade Crnogorskog narodnog pozorišta za visoka umjetnička dostignuća 2015, ali i nagrade “Dragoljub Milosavljević - Gula” za najboljeg glumca na pozorišnom festivalu u Petrovcu na Mlavi 2014.

Igrao je u brojnim pozorišnim predstavama među kojima su “Smrt i djevojka”, “Omladina bez Boga”, “The effect”, “Posjeta”, “Hamlet”, “Ivanov”, “Njegoš, vatre”, “Ulcinjski gusar”, “Enciklopedija izgubljenog vremena”, “Ja, Nikola I”, “Vladimir Kućović”, “Žabar”, “Zločin i kazna” itd. Imao je takođe i niz zapaženih uloga u filmovima “As pik”, “Granice kiše”, “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa”, “Dvije povratne Titograd - Podgorica”, “Iskra”, “Obraz”, “Ključ”, “Balkan blues”, “Iskaz”, “Ključanje”, ali i u tv serijama “Budva na pjenu od mora”, “Božićni ustanak”, “Dug moru I sezona” i “Dug moru II sezona”.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT