Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ODRŽAVAĆE SE SVAKE SUBOTE DO KRAJA MARTA

U KIC-u počela dvomjesečna radionica kreativnog pisanja

04.02.2024 09:38h

04.02.2024 09:38h

Foto: KIC Budo Tomović

Dvomjesečna radionica kreativnog pisanja u KIC-u „Budo Tomović“ koju vodi pisac Vasko Raičević počela je sa radom u subotu, 3. februara i održavaće se svake subote do kraja marta, saopšteno je iz tog Kulturno-informativnog centra.

Kako su kazali, polaznici radionice su mladi autori, srednjoškolci i studenti, koji će na radionici dovršavati i unapređivati tekstove koje su već započeli ili raditi na novim djelima.

O konceptu radionice Vasko Raičević kaže da se na njoj posebna pažnja posvećuje prepoznavanju prevaziđenih obrazaca i anahronih pogleda na umjetnost.

„Pomažemo autorima koji su na početku svog stvaralačkog puta da postanu svjesni tih elemenata u procesu pisanja i da otvore vidike ka savremenom književnom izrazu”, kaže Raičević. 

On dodaje da svako bira temu u skladu sa svojim interesovanjem i iskustvom, a da se u različitim idejama, kako navode iz KIC-a, traži njihova veza sa vremenom u kome živimo, tj. zašto bi to moglo biti zanimljivo danas i što nam to sve govori o ovom društvu i trenutku u kome se nalazimo.

Rad sa mentorom podrazumijeva i pripremu tekstova za zajedničku knjigu mladih pisaca, koja će na kraju godine biti objavljena u izdanju KIC-a „Budo Tomović”.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT