Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PODGORIČKI ALTERNATIVNI ROK BEND

Vrpca objavila snimak koncerta povodom desetogodišnjice postojanja

28.05.2023 10:48h

Foto: Aleksandar Jaredić

Podgorički altrenativni rok bend Vrpca objavio je na svom YouTube kanalu video snimak koncerta održanog u KIC "Budo Tomović" povodom deset godina postojanja benda.

Na koncertu je predstavljen kompletan rad benda a publika je uz sjajan audio vizuelni ugođaj uživala u muzičko poetskom performansu, karakterističnom za ovaj sastav, saopštili su organizatori Festivala kulture Zabjelo.

Vrpca je bend koji postoji od 2012. godine i koji čine : Miloš Pejović gitara, Danilo Pendo bas, Ivan Bakić bubanj, frontmen Braco Subotić a od skoro se bendu pridružio i Dino Kapetanović na gitari.

"Muzika koju Vrpca stvara nije vezana striktno za jedan žanr, može se reći dream pop, cross over, grunge, ambient, indie, r'n'r... Najjednostavnije – alternativni rok", navedeno je u saopštenju.

Kazali su da je album prvijenac "Oko sfere", objavljen 2021, oduševio je ljubitelje rokenrola širom Crne Gore i regiona.

"Bend Vrpca je kroz devet pjesama koje čine "Oko sfere" objedinio kritičko - posmatrački osvrt na grad i društvo u kom živimo, ljubav – kao dominantni motiv većine pjesama i ono esencijalno vječno filozofsko pitanje – ko smo, odakle smo i koja je naša uloga na svijetu", istakli su organizatori festivala.

Vrpcu će publika imati priliku da čuje 10. juna, na drugom izdanju Festivala kulture Zabjelo u Podgorici. Na stadionu „Nikola Šćepović" podgoričani će dijeliti binu sa regionalnim zvijezdama alternativne scene: vodećim alter pop imenom regiona Letu Štuke, beogradskim repkor-krosover sastavom Sunshine i splitskim rep-rok bendom TBF.

Vrpca je do sada održala brojne svirke od kojih se izdvajaju nastupi na festivalima: Sea Rock, Nikšićko Rocks, PAF, FIAT, Lake Fest, Rockam Rorćol, Rockstrikcija...

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT