Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

TELEGRAM SAUČEŠĆA MINISTARKE KULTURE I MEDIJA

Vujović: Goran Bulajić bio jedna od najznačajnijih ličnosti savremene crnogorske kulturne scene

20.11.2023 08:37h

Foto: MKM

Goran Bulajić je bio umjetnik širokog stvaralačkog raspona, oslonac nacionalnog teatra, koji je nemorno radio na isticanju i autentičnosti crnogorske kulture, a njegovim preranim odlaskom kulturna scena izgubila je jednog od najistaknutijih reditelja, navodi se u telegramu koji je, povodom smrti istaknutog dramaturga i pozorišnog reditelja, uputila ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

Preminuo Goran Bulajić

Ona je kazala da je Buljić bio umjetnik rafinirane senzibilnosti i širokog stvaralačkog raspona čije majstorstvo i autentičnost rukopisa u djelima koje je postavio na sceni nacionalnog, ali i regionalnih teatara, dostižu univerzalnost svrstavajući ga u red naših najistaknutijih reditelja.

"Kao jedan od oslonaca nacionalnog teatra, koji ga je uvrstio u svoje najznačajnije članove, posebnim dramskim stvaralaštvom je neumorno radio na isticanju posebnosti i autentičnosti crnogorske kulture. Angažujući se u okviru Kotorskog festivala pozorišta za djecu, kroz formu teatra za najmlađe dao je važan doprinos ravnomjernom razvoju kulture, publike i stvaralaštva najmlađih", navodi se u telegramu ministarke Vujović.

Podsjetila je da je na televiziji režirao forme koje su podizale nivo savremene crnogorske produkcije u oblasti televizijske drame.

"Bio je omiljen među kolegama i publikom, čovjek visokih ljudskih kvaliteta, čiji je životni i umjetnički put uvijek bio konzistentan. Pridružujemo se bolu porodice i svijeta kulture koji je njegovim preranim odlaskom izgubio jednog od najvažnijih aktera", kazala je Vujović. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT