Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

AMBASADORKA ŠVEDSKE RAZGOVARALA SA CRNOGORSKIM PREMIJEROM

Ben David: Sa velikim entuzijazmom gledamo na dosadašnji rad Vlade

23.02.2024 09:28h

Foto: gov.me

Prenosim snažno ohrabrenje zvaničnog Stokholma da nastavite sa započetim aktivnostima. Sa velikim entuzijazmom gledamo na sve što se događa u Crnoj Gori od izbora Vaše Vlade, poručila je ambasadorka Švedske Anika Ben David tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

Kako je saopšteno, Spajić je informisao ambasadorku o rezultatima Vlade u prvih sto dana i istakao da je jačanje vladavine prava, pored intenziviranja evropske integracije i ubrzanja ekonomskog rasta, jedan od osnovnih zadataka 44. Vlade.

Na toj liniji, Spajić je istakao da je Crna Gora izašla iz perioda političke turbulencije.

„Konačno smo u mirnijim vodama i sa kapitalom ostvarene političke stabilnosti možemo da se posvetimo razvojnim ciljevima”, istakao je Spajić. 

Ben David je iskazala zahvalnost Crnoj Gori na podršci članstvu Švedske u NATO-u i istakla da će, sa druge strane, oni ostati snažni zagovornici namjere da Crna Gora postane 28. članica Evropske unije.

„Drago nam je što vidimo da Vlada vodi politiku na ideji Crne Gore kao društva vrijednosti. U tome ćete imati našu snažnu podršku”, poručila je Ben David. 

Sagovornici su ocijenili da će jačanje saradnje u okviru EU i NATO dati dodatni podsticaj i bilateralnoj saradnji u svim oblastima od obostranog interesa.

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT