Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"OČEKUJEM DOGOVOR AVGUSTOVSKE VEĆINE O FORMIRANJU VLASTI U PODGORICI"

Borovinić Bojović: Dogovor moguć, Mujović bi trebalo da bude gradonačelnik

03.10.2024 19:03h

Foto: RTCG

Nositeljka liste „Za budućnost Podgorice" Jelena Borovinić Bojović u emisiji "Argumenti" kazala je da je dogovor o formiranju vlasti u Podgorici moguć i da izbori nijesu dobra opcija za građane. Smatra da će do decembra doći do pozitivnih rezultata u pregovorima, ali i da bi Saša Mujović trebalo da bude gradonačelnik.

Borovinić Bojović je podsjetila da je u prvom obraćanju nakon izbora pozvala Sašu Mujovića i Luku Rakčevića na razgovore o formiranju nove gradske vlasti. 

"Shodno tome, kao što sam i kazala, iste večeri komunicirala sam sa Sašom Mujovićem, nosiocem liste PES-Demokrate, koju su inače naši partneri u Vladi, sa kojima imamo dobar i konstruktivan odnos, a kontaktirala sam i Luku Rakčevića, koji mi je rekao da nekoliko dana neće biti u zemlji. Taj moj poziv je uslijedio i odnosi se na osnovnu namjeru koalicije koju sam ja predvodila, a to je dogovor radi dobrobiti građana Podgorice", kazala je Borovinić Bojović. 

Ona je naglasila kako očekuje dogovor avgustovske većine o formiranju vlasti u Podgorici, i poštovanje izborne volje građana u tom smislu. 

"Ako bi neko od subjekata, PES-Demokrate, ZBCG ili savez oko predsjednika Milatovića išao suprotno od toga uzdrmao bi temelje demokratije u Crnoj Gori, demokratsku tranziciju i ustavni poredak. To je najvažnije. Takav korak bi bio pogrešan za bilo koga od tih subjekata pojedinačno, jer bi doveo i njihov legitimitet u pitanje", rekla je Borovinić Bojović.  

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT