Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ZAVRŠENA SJEDNICA SKUPŠTINE GLAVNOG GRADA

Formiran odbornički klub Pokret za Podgoricu; Klikovac: Dvojac Abazović-Milatović kreirao novu političku platformu

27.03.2024 07:08h

27.03.2024 16:54h

Foto: Screenshot Yoz tube

Sjednica Skupštine Glavnog grada je, nakon odgađanja 21. marta i 25. marta zbog nedostatka kvoruma, održana je danas, a odbornici nastavljaju sa radom sjutra u 11 sati.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović saopštila je da su odbornici Dragan Radović, Nađa Ljiljanić, Dragutin Vučinić, Ranka Otašević i Jevrosima Pejović dostavili izjave da više nijesu članovi PES-a.

"Odbornik Dragan Radović obavijestio da je konstituisan novi klub i da žele promjenu naziva kluba u Pokret za Podgoricu ", navela je Borovinić Bojović.

Ona je dodala da je obrazovano deset odborničkih klubova.

Sjednici prisustvuje i zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević.

Klikovac: Kriza će se završiti prijevremenim izborima

Odbornik Demkoratske partije socijalista (DPS) u Glavnom gradu Andrija Klikovac kazao je došlo do kreiranja najbrojnije platforme u sklopu vladajuće strukture.

"Jasno je šta je posrijedi dvojac Abazović-Milatović je kreirao novu političku platformu i time su pokazali da su upravo oni ti koji kreiraju političke okolnosti. To govori da ćete imati nastavak duboke političke krize u Podgorici. PES će se nalaziti u nekoj vrsti političke osvete Milatovića", rekao je Klikovac.

Smatra da predsjednik države Jakov Milatović želi da nastavi da kontoliše vlast u Podgorici kako bi se nastavila nefunkcionalnost vlasti.

" Mi kažemo da će se kriza završiti prijevremenim izborima. Procijenite sami ko ne želi na izbore ", poručio je on.

Rakčević: Nema nestabilnosti vlasti

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević tvrdi je da nema nestabilnosti vlasti.

"Umjesto da ucjenjujemo ljude, ovdje se vode razgovori. Nema nestabilnosti vlasti, imate nikad veću stabilnost", naveo je Rakčević. 

On je dodao da su poslanici sadašnje opozicije uvijek uskraćivali pravo odbornicima da diskutuju prije usvajanja dnevnog reda.

"Mi pokazujemo demokratski iskorak kao vladajuća većina. Umjesto da ucjenjujemo ljude, umjesto da ih gepekujemo kako je to možda rađeno zadnjih 30 godina, ovdje se vode dijalozi i razgovori. Ovdje nema prekrajanja koalicionog sporazuma. Ni gospodin Abazović, ni gospodin Milatović nijesu odbornici u glavnom gradu, pa vas molimo da ne spinujete", poručio je zamjenik gradonačelnice.

Abdić: Rakčević da objasni ko je vršio"političko gepekovanje"

Odbornik DPS-a Nermin Abdić pozvao je zamjenika gradonačelnice Luku Rakčevića da svima kaže ko je činio krivično djelo "političko gepekovanje".

"Obraćam se Vama (Borovinić Bojović). Izostala je Vaša reakcija kod gospodina Rakčevića. Žao mi je što je on kao civilizovan momak izgovorio riječi: političko gepekovanje Pozivam ga da, zajednički, imenom i prezimenom kažemo ko je činio to krivično djelo i da se javnost informiše o ovome. Trebalo bi da zaštite opozicione odbornike jer ovaj rječnik ne priliči gradskom parlamentu"; istakao je Abdić.

 

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT