Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U FOKUSU IZVJEŠTAJ EK

Danas u Briselu o odnosima Crne Gore i EU

07.12.2023 06:48h

Foto: NTO CG

Sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora između Evropske unije i Crne Gore (ZKO), u čijem će fokusu biti Izvještaj Evropske komisije (EK) za ovu godinu, biće održan danas u Briselu.

Iz Ministarstva evropskih poslova (MEP), kazali su da će ZKO-a razmotriti stanje u odnosima EU i Crne Gore, sa fokusom na Izvještaj EK o Crnoj Gori za ovu godinu i pregled razvoja u okviru Berlinskog procesa.

Dodaje se da će predstavnici civilnog sektora iz Crne Gore govoriti o stanju obaveza u okviru Klastera 1, odnosno o osnovama procesa pristupanja, s fokusom na reformu javne uprave kao i o pregledu situacije civilnog društva, uključujući socijalni dijalog.

“Na sastanku će biti usvojena zajednička deklaracija koja će biti upućena Odboru za stabilizaciju i pridruživanje, Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje, Evropskoj službi za vanjske poslove, Evropskoj komisiji i Vladi Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Iz MEP-a su kazali da će sastanak otvoriti predsjednik Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta Oliver Ropke, zamjenik predsjednika Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta Aurel Laurentiu Plosceanu i ministarka evropskih poslova Crne Gore Maida Gorčević.

Kako su naveli, u uvodnom dijelu, učesnicima sastanka će se obratiti kopredsjedavajući ZKO, Decebal Stefanita Padure i Gordana Đurović.

Na sastanku če govoriti Pavle D. Radovanović iz Privredne komore Crne Gore, Marina Vujačić iz Udruženja mladih sa hendikepom, Suzana Radulović iz Unije poslodavaca, Tatjana Džudović iz Saveza sindikata Crne Gore i Marko Sošić iz Instituta Alternativa.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT