Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"FINALNA ODLUKA O REKONSTRUKCIJI VLADE JE NA PREMIJERU"

Đeljošaj: Ko nije spreman da poštuje sporazum neće biti dio Vlade

23.02.2024 07:08h

Foto: gov.me

Finalna odluka o rekonstrukciji Vlade koja je predviđena koalicionim sporazumom je na premijeru, ocijenio je u izjavi za Portal RTCG predsjednik Albanskog foruma i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

Očekuje da se nakon pola godine rada Vlade analiziraju učinci i vidi da li su potrebne neke promjene. Naglašava da ko nema spremnost da poštuje i radi na osnovu principa iz sporazuma, neće biti dio Vlade.

"Sporazum oko formiranja Vlade je jasan. Najvažniji dio sporazuma su principi i svaki princip iz sporazuma ima svoju važnost. Vjerujem da je to ključno i da je neophodno da se svi držimo dosledno onoga sto smo potpisali. Što se tiče Albanskog foruma to ce sigurno biti slučaj", kazao je Đeljošaj.

Dodaje da je rekonstrukcija predviđena sporazumom i jasno definisana i finalna odluka na tome biće na premijeru Milojku Spajiću.

Podsjeća da brzina rekonstrukcije vlade zavisi od implementacije potpisanog sporazuma.

"Obaveza za rekonstrukciju je kraj godine, kako i stoji u sporazumu, a ako bude predloga za prije, analiziraćemo novu okolnost. Očekujemo da nakon šest mjeseci rada Vlade sa premijerom analiziramo učinke svih nas i vidimo da li su potrebne neke promjene", naglasio je on.

Na pitanje o podršci koalicije ZBCG Bošnjačkoj stranki da uđe u Vladu, Đeljošaj napominje da BS nije usla u Vladu zbog ZBCG, a vidimo sada da ZBCG podržava ulazak BS.

"Sa druge strane nijesmo čuli stav BS povodom toga. Ja jesam za razgovor da imamo što širu društvenu podršku na našem evropskom putu. Trougao čuvanja euroatlantskog puta Crne Gore i garant sprovođenja principa iz sporazuma su PES, Demokrate i AF. Ko nema spremnost da poštuje i radi na osnovu principa iz sporazuma, neće biti dio vlade", poručuje Đeljošaj, prenosi RTCG.

Stav Demokratske Crne Gore koji se protive ulasku BS u Vladu smatra legitimnim.

"Legitiman stav kolega, to su naši partneri i ne želim taj dio da komentarišem", zaključio je Đeljošaj.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT