Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

REAGOVALI NA DANAŠNJE GLASANJE PROTIV PREPORUKE DA KOSOVO BUDE PRIMLJENO U SAVJET EVROPE

DPS: Državna politika postala i formalno antievropska

27.03.2024 20:48h

Foto: DPS

Današnje svrstavanje Crne Gore na suprotnu stranu od svih ostalih evropskih država na glasanju o pitanju članstva Kosova u Savjetu Evrope pokazuje da je državna politika i formalno postala antievropska , poručuju iz Demokratske partije socijalista(DPS).

Maja Vukićević je danas na Komitetu za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine, kako podsjećaju iz DPS-a, glasala po instrukcijama Milana Kneževića,  a ne prema onome što je strateška orjentacija Crne Gore. 

"Državno rukovodstvo predvođeno Milojkom Spajićem, ucijenjeno podrškom Kneževićeve i Mandićeve stranke, ne usuđuje se da reaguje ni na jedan potez ove dvojice, kojim se veoma tendenciozno Crna Gora opstruira u procesu evropskih integracija.

Politika koju prema članstvu Crne Gore u EU imaju lideri bivšeg DF, ista je kao ona koju je nedavno saopštio ruski ambasador u Crnoj Gori kada je zaprijetio da će se Rusija konfrontirati sa državama Zapadnog Balkana, ako postanu članice EU", saopštili su iz DPS-a.

Današnje glasanje predstavnice Crne Gore i odsustvo bilo kakve reakcije Vlade i ostalih političkih subjekata koji su u koaliciji sa Demokratskom narodnom partijom, kako ocijenjuju, jasno pokazuje da ova parlamentarna većina ima jedan jedini strateški cilj.

"A to je da se što duže zadrži na vlasti po svaku cijenu, pa i onu da Crna Gora nikad ne postane članica Evropske unije", zaključili su iz DPS-a.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT