Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POZIVAJU MJU DA OBAVI KONTROLU STANJA U OPŠTINI

DPS: Stvoreni uslovi da Vlada inicira smjenu predsjednika Opštine Andrijevica

12.02.2024 11:10h

Foto: DPS

Stvoreni su uslovi da Vlada inicira smjenu predsjednika Opštine Andrijevica Željka Ćulafića, kazali su iz Opštinskog odbora (OO) DPS Andrijevica.

"Opštinski odbor DPS Andrijevica je u saznanju da Opština Andrijevica već duže vrijeme lažno obavještava Ministarstvo javne uprave o toku sjednica za smjenu predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine, koje su zakazivane na našu inicijativu. Podsjećamo da je naš povod za pokretanje navedene inicijative kao i predloga za njeno izglasavanje bio neusvajanje Strateškog plana razvoja opštine, jer taj dokument lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Željkom Ćulafićem nije uradila, niti ga je u protekom periodu stavila na Dnevni red sjednice SO, što je njegova dužnost i obaveza", navodi se u saopštenju.

Takođe, u DPS-u ukazuju da na osnovu člana 80 Statuta Opštine Andrijevica Vlada Crne Gore može razriješiti predsjednika opštine ukoliko on, u vremenu dužem od šest mjeseci ne vrši poslove iz svoje nadležnosti.

"Osim toga, navedeni član definiše da predsjednik opštine ne vrši poslove iz svoje nadležnosti ako ne obezbijedi izglasavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, sprovođenja strateškog plana razvoja opštine i drugih razvojih politika. Ako uzmemo u obzir da je vremenski period u kojem Ćulafić nije predložio Strateški plan razvoja opštine, mnogo duže od zakonskog roka šest mjeseci, onda možemo zaključiti da postoje nepobitni argumenti i dovoljno razloga da Vlada u što hitnijem roku inicira njegovu smjenu", kažu iz OO DPS Andrijevica.

Stoga pozivaju Ministarstvo javne uprave da izvrši kontrolu stanja u Opštini u kojoj je gotovo svim funkcionerima istekao v.d. mandat, "a Vladu Crne Gore da u skladu sa svojim nadležnostima razriješi nefunkcionisanje vlasti čime je onemogućeno ostvarivanje prava i obaveza naših sugrađana".

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT