Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠIO PREDSJEDNIK IZBORNE KOMISIJE GLAVNOG GRADA

Filipović: Do kraja sedmice znaće se redosljed lista za izbore u Podgorici

05.09.2024 06:23h

Foto: Screenshot TV Teuta

Izborna komisija Glavnog grada do kraja sedmice utvrdiće redosljed izbornih lista koje će 29. septembra učestvovati na vanrednim lokalnim izborima u Podgorici.

Kako je kazao Vladimir Filipović, predsjednik Izborne komisije Glavnog grada (IKGG), nakon što se potvrde sve liste biće zakazan žreb.

„Imamo osam potvrđenih izbornih lista, dvije imaju nedostatke, a tri ćemo tek da obradimo jer su posljednje predate. Kada sve budu potvrđene nakon toga ćemo zakazati žrijeb, a očekujem da će to biti do kraja sedmice. Sve zavisi od provjere tri liste koje su posljednje predate. Ukoliko one imaju nedostatke onda imaju rok od 48 sati da ih otklone. Moramo im ostaviti vremena za to“, rekao je Filipović. 

Partije čije su liste potvrđene počele su predlaganje opunomoćenih predstavnika u IKGG.

„Opunomoćene predstavnike partije mogu da predlažu već po donošenju zaključka da im pripada to mjesto i oni ravnopravno odlučuju u Komisiji. Predstavnike mogu predlagati do 20 dana prije održavanja izbora. Do sada su tri liste predložile predstavnike“, kaže Filipović.

Vladimir Filipović kaže da do 9. septembra moraju da donesu rješenje o određivanju biračkih mjesta.

„Obišli smo biračka mjesta i situacija je uglavnom uredna. Imamo nekih sitnih nedostataka koji su aktuelni za svake izbore. Riječ je o seoskim djelovima grada gdje je potrebno košenje, zamjena svjetiljki, ali to su sitnice. Do sada nijesmo razgovarali sa predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom. Čudno je što nas do sada nijesu kontaktirali oko prilagođavanja biračkih mjesta osobama sa invaliditetom“, rekao je Filipović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT