Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"CRNA GORA ĆE NASTAVITI DA DOPRINOSI JEDINSTVU ALIJANSE"

Ivanović: NATO ostaje posvećen dugoročnoj bezbjednosti i stabilnosti našega regiona

28.11.2023 19:21h

Foto: MVP

NATO ostaje posvećen dugoročnoj bezbjednosti i stabilnosti našega regiona, poručio je šef diplomatije Filip Ivanović nakon prvog dana sastanka ministara vanjskih poslova članica NATO.

"Na toj liniji sam, upravo, istakao važnost napora Alijanse i angažman generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, što je potvrdila i njegova nedavna posjeta regionu. Takođe, iskoristio sam priliku da ponovim nedvosmislenu opredijeljenost Crne Gore ispunjavanju strateških vanjskopolitičkih ciljeva, to su, kao što je poznato, punopravno članstvo u EU, nastavak dosljednog sprovođenja NATO politika, snaženje pozicije Crne Gore u multilateralnim organizacijama i jačanje regionalne saradnje", kazao je Ivanović. 

To će biti, kako navodi, prilika da razgovaraju o prijetnjama po evroatlantsku bezbjednost koje izaziva ruska agresija na Ukrajinu i imaće priliku da dobije bliže informacije o situaciji na terenu.

"Crna Gora će, i to ću istaći tokom sjutrašnjeg sastanka, sa istom posvećenošću, nastaviti da doprinosi jedinstvu Alijanse, što, pored ostaloga podrazumijeva i našu neupitnu političku i praktičnu podršku Ukrajini dok god je to potrebno. Odlučno podržavamo pravo Ukrajine na odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i pravo ukrajinskog naroda da živi slobodno u okviru međunarodno priznatih granica", zaključio je Ivanović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT