Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POSLANICI OPOZICIJE NEZADOVOLJNI DATUMOM

Kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića tek krajem juna

18.04.2024 12:12h

Foto: Screenshot You tube

Poslanik Pokreta Evropa sad i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković zakazao je za 26. jun kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, na temu naimenovanje vršioca dužnosti direktora Uprave policije Aleksandra Radovića i posljedica na sistem bezbjednosti.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Janović podsjetio je danas u parlamentu da je 29. marta na Odboru za bezbjednost i odbranu donijeta jednoglasna odluka za kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića.

"S obzirom na to da do danas nemamo informaciju kada će biti to saslušanje, pitam predsjednika Odbora Miodraga Lakovića da li su se konačno stekli uslovi da ti ljudi dođu i da razjasnimo tu situaciju, budući da su bile teške međusobne optužbe među njima. Ništa nam ne znači kontrolno saslušanje iduće godine, već sada", rekao je Jaković u parlamentu.

Laković je odgovorio da je jutros datum poslat poslanicima.

"Jutros je Sekretarijat poslao svima, vjerovatno nijeste bili u prilici da iskontrolišete, sa Vladom je određen datum", rekao je Laković.

Poslanik GP URA Filip Adžić je rekao da je mislio da je tehnička greška da je neko za 26. jun zakazao kontrolno saslušanje i onemogućio da građani čuju što će premijer i ministar saopštiti.

"Da li je to greška ili je saslušanje zaista zakazao za 26. jun kada ono neće imati nikakvog smisla", upitao je Adžić.

Laković je odgovorio da je parlamentarna većina pokazala dobru volju i izašla u susret inicijativi da se zakaže kontrolno saslušanje.

"Ali mi ne određujemo agendu rada Vlade, ni ministara, tako da morate shvatiti da smo datum kontrolnog saslušanja morali usaglastiti sa njihovim obavezama. Iz tog razloga kažem da imate priliku da Vladu pitate i na premijerskom satu početkom maja, pa sve što je hitno možete tada pitati", poručio je Laković.

Moguće je, kaže Laković, da će poslaniti imati i dodatnu argumentaciju koja će koristiti za saslušanje jer će se, kako je rekao, možda završiti i neki upravni sporovi.

"Shvatite ovo kao priliku da se još bolje pripremite i steknete još bolju argumentaciju, jer vidimo da ona nije pretjerano snažna, pa gledajte ovo kao prednosti",  poručio je Laković.

Janović je odgovorio Lakoviću da nije moguće da Spajić i Šaranović nijesu u Crnoj Gori do 26. juna, ističući da je poražavajuće za parlament datum zakazanog saslušanja.

"Mora se pokazati više poštovanja prema ovom parlamentu, te ljude bira ovaj dom. A što se tiče premijerskog sata, evo se ni ovaj ne završava jer nemamo ministre koji će doći da odgovore na pitanja poslanika. Dok dođe vrijeme za sljedeći premijerski sat ne znam šta će se desiti. Tako da se moramo više međusobno poštovati, i naučiti Vladu da poštuje parlament", zaključio je Janović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT