Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

TVRDI DA JE IZJAVA SA GRAHOVCA ISTRGNUTA IZ KONTEKSTA

Kovačević: Samo sam ukazao da u krajnjoj nuždi moramo slijediti duh naših predaka, kao u slučaju napada na crkvu 2020.

17.06.2024 12:18h

Foto: RTVNK

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević rekao je da je u policiji ponovio izjavu koju je juče objavio povodom spornog dijela govora na Grahovcu.

„Ostao sam pri onome što sam i sinoć izjavio, dakle, niti sam koga vrijeđao. Niti sam kome prijetio, sve ostalo su konstrukcije onih koji ih prave, imaju svoje ciljeve zbog čega sve to rade. Nadam se da će državni organi postupiti kako treba i kako je pravedno i da će se ovo vrlo brzo razriješiti i da će fokus javnosti biti na onim stvarima na kojima treba da bude. Obilježavali smo bitku na Grahovcu, 166 godina to je tradicionalna proslava. Takva je bila tematika, neko je to istrgao iz konteksta. Tako da ja, zaista nikog nisam želio ni da povrijedim, ni da uvrijedim samo sam ukazao da u nekim stvarima moramo slijediti duh naših predaka i naravno uvijek biti pomiriteljski nastrojeni prema svima u Crnoj Gori jer je to osnova. Samo u nekoj krajnjoj nuždi, onda kada više nemamo kud kao što je to bilo u slučaju napada na crkvu koji smo imali 2020. godine da tada treba biti spreman na odbranu“, rekao je, između ostalog, Kovačević novinarima nakon izlaska iz policije.

Da podsjetimo, Kovačević je, tokom govora na obilježavanju 166 godina od bitke na Grahovcu, rekao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.

Zbog izjave Kovačevića, Više državno tužilaštvo danas je formiralo predmet.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT