Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ODLUČENO NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Odbor za bezbjednost podnijeće krivičnu prijavu zbog odavanja podataka sa zatvorene sjednice

13.02.2024 10:16h

13.02.2024 10:37h

Foto: Printscreen Skupština

Odbor za bezbjednost usvojio je odluku da podnese krivičnu prijavu protiv NN lica zbog odavanja tajnih podataka sa sjednice Odbora za bezbjednost, koja je održana 9. februara, nakon što su se u tekstu "Vijesti" koji je objavljen narednog dana, pojavili podaci sa zatvorenog dijela sjednice. 

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković predložio je da taj Odbor podnese krivičnu prijavu protiv NN lica zbog odavanja podataka sa zatvorene sjednice Odbora za bezbjednost.

"Čitajući predmetni tekst, ja sam zaključio da, nevezano za tačnost ili netačnost, na osnovu tema koje smo obrađivali i konteksta diskusije i na osnovu fragmenata i detalja diskusije, ja sam posumnjao da je neko iznio određene detalje i saopštio ih autoru teksta, što autor u tekstu navodi, čime se stiče osnvana sumnja da je počinjeno krivično djelo i želim da vam predložim da kao odbor podnesemo krivičnu prijavu protiv NN lica i da ispita tužilaštva kako je autor došao do tih informacija", rekao je Laković na sjednici Odbora.

Zato je predložio da Odbor podnese krivičnu prijavu zbog odavanja tajnih podataka sa kontrolnog saslušanja iz tajne sobe. Ako Odbor to ne učini, rekao je Laković, on će to učiniti sam.

Ipak, rekao je da bi više volio da to učine kao Odbor.

"Ali ako nemamo dogovor, ja ću lično podnijeti takvu prijavu", rekao je Laković.

Poslanik URA Filip Adžić rekao je da ukoliko predaju krivičnu prijavu, onda ćemo mi potvrditi da su tajni podaci iznešeni i da je ono što je izneseno u tekstu, istinito.

"Podnešenjem krivične prijave, mi priznajemo da je to bila tema i da je to tačno", rekao je Adžić.

Laković je rekao da on ne problematizuje da li su informacije tačne ili netačne.

"Neko je razgvoarao sa autorom teksta i iznosio podatke, nevezano u kom obliku. Ja sam komentrisao naslovnicu, gdje je napravljena jedna konstrukcija, za koju smatram da je ta naslovnica apsolutno konstrukcija i podmetanje. Ne referišem se na podatke, niti da li su tačni, polutačni i netačni, ali na osnovu komentara detalja može se sumnjati da je obavio razgvoor sa jednim ili više lica koji su prisustvovali sjednici i da je sačinio predmetni tekst. Mislimd a je to dovoljno osnova za sumnju da je izvršeno krivično djelo, zato predlažem da to preuzmu nadležni organi i da oni kažu o tome svoj sud, i kvalifikuju da li je to krivično djelo", pojasnio je Laković. 

Predložio je i da članovi Odbora idu na poligraf. 

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović predložio je da se sjednica zatvori za javnost, kako bi nastavili diskusiji o tome, međutim, Odbor je to odbio. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT