Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREDSJEDNICA FORUMA MLADIH SDP

Marković: Vlada ekspresno populistički riješila odlazak mladih fizičara u Tokio

29.05.2023 10:42h

Foto: SDP

Predsjednica Foruma mladih i kandidatkinja za poslanicu Socijaldemokratske partije (SDP) Jovana Marković, prokomentarisala je vijest da je Vlada obezbijedila odlazak učenika iz Crne Gore na takmičenje iz fizike u Tokio. 

"Velikodušno hvala Dritanu Abazoviću, Goranu Đuroviću & co. jer su hrabro lupili šakom o sto i naredili da se crnogorskim gimnazijalcima mora obezbijediti put na 53. Međunarodnu olimpijadu iz fizike i u tu svrhu iskoristili svoje ministarske visprenosti. Da podsjetim, saopšteno je da „tehničke prepreke“ i nedostatak sredstava (najprije će biti ovo drugo) sprječavaju odlazak naših najboljih učenika na međunarodno takmičenje u Tokio", kazala je ona. 

Međutim, Marković je zahvalila "nebesima i svemu ostalom što mi za vlast imamo Vladu Dritana Abazovića" i njegovih ministara koji su, kako dodaje, nakon što su ga napravili, isti problem ekspresno populistički riješili, svaka čast.

"Gimnazijalci će na kraju ići, i to je najbitnije, ali ne smijemo zaboraviti da je ovo samo još jedan u nizu primjera sistemskog urušavanja obrazovnog sistema i tjeranja mladih iz Crne Gore kojima je svaki progres na staklenim nogama u Crnoj Gori.
Nije suština u zalaganju ministara da se konkretno ovaj problem ekspresno riješi, problematična je politika koja ni izbliza ne prati potrebe mladih niti u tom smislu opredjeljuje adekvatna finansijska sredstva", istakla je ona.

Ona kaže da bi možda ipak bilo korisnije i svrsishodnije umjesto davanja stotina hiljada eura godišnje za vjerske organizacije, ta sredstva usmjeriti u fond koji će podržati crnogorske talente.

"Pa da tek onda pričamo o crnogorskoj omladini i našoj budućnosti u svojoj domovini", zaključila je ona.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT