Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"DRŽAVNI INETRES VAŽNIJI OD PARTIJSKOG I LIČNOG"

Milatović: Iznenađen sam odlukom PES-a da Zenović bude nosilac liste u Budvi

23.04.2024 11:52h

Foto: Screenhot You tube

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović rekao je da je iznenađen odlukom da glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) Predrag Zenović bude nosilac liste Pokreta Evropa sad (PES) na izborima u Budvi.

On je na konferenciji za novinare sa slovenačkom koleginicom Natašom Pirc Musar, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je najvažniji državni interes u ovom trenutku da u Crna Gora u junu dobije Pozitivan izvještaj o ispunjenosti mjerila (IBAR) i na taj način dodatno napravi korak naprijed u okončanju evropskog puta.

„Državni interes je iznad svakog partijskog i ličnog interesa. Je li odluka jedne od vladajućih partija da glavnog pregovarača imenuje za nosioca izborne liste na lokalnim izborima dobra za ispunjenje ovog državnog interesa ostavljam građanima da sude“, rekao je Milatović.

On je kazao da je iznenađen tom odlukom, imajući u vidu šta je trenutno državni interes.

„Državni interes je članstvo u EU do 2028. Veoma je važno da u junu dobijemo IBAR i otkočimo put, kako bi do kraja ove godine počeli da zatvaramo pregovaraka polavlja“, rekao je Milatović.

On je dodao da donosioci odluka u Crnoj Gori to moraju imati u vidu.

„Da li ova odluka ide tome u prilog ostavljam građanima da sude“, rekao je Milatović.

Upitan da li će formirati stranku sa kojom bi učestvovao na lokalnim izborima ili će podržati nekog političkog subjekta, Milatović rekao je da je njegova partija Crna Gora.

„Da li će situacija u zemlji zahtijevati moje drugačije političko pozicioniranje u ovom trenutku ne mogu reći. Ukoliko demokratski razvoj Crne Gore od mene bude to zahtijevao, preuzeću odogovrnost“, rekao je Milatović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT