Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"JA SAM SLOBODAN ČOVJEK, ON OČIGLEDNO NIJE"

Milatović odbio poziv Vukovića: Ne konsultujem se sa onima koji uzurpiraju izbornu volju građana

04.12.2022 15:44h

Foto: gov.me/PG Biro

Predstavnik Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović odbio je poziv na konsultacije koje mu je uputio aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

"Gdine Vukoviću, kao civilizovan i racionalan čovjek - uprkos već višemjesečnoj uzurpaciji vlasti, sastaću se sa Vama na dan primopredaje dužnosti, ukoliko prije toga, od strane većine odbornika, budem izabran za gradonačelnika Podgorice", poručio je Milatović u odgovoru.

Kako je kazao, nada se da će Vuković uložiti onoliko slobode koliko mu je ostalo da se proces mirne tranzicije vlasti u Podgorici što prije okonča.

"Uzimajući u obzir dešavanja kojima javnost svjedoči više od 40 dana traje pravna lakrdija u kojoj Vuković i njegova partija koriste prljave instrumente kako bi se adekvatno spakovali i uz sve ostale uzurpatore vlasti napustili funkcije koje im ne pripadaju. Građani su Vukoviću rekli da je nepoželjan, ali i Upravni sud da je nezakonit, i to u trajanju od 5. jula! Ipak, navika da DPS tumači pravo onako kako mu odgovara odražava se i kroz napuštanje sjednica predsjednika Izborne komisije, i Vukovićevog saborca, Veselina Vukčevića kad god ga pravo svede u obavezu da svoj posao radi po zakonu, a ne po partijskom naređenju", navodi Milatović.

Poručuje i da bi Vuković imao mjere "u svojoj prema partijskom vođi" da mu je stalo do građana, te da bi "i ispoštovao ono što je poručio one večeri kada je i jasno izgubio izbore".

Međutim, dodaje Milatović, "razlika između Vukovića i mene je što sam ja slobodan čovjek, a on očigledno nije."

"Da mu je stalo do građana poslušao bi konsultacije sa njima - što upravo izbori i jesu - i prestao da kroz partijske mehanizme opstruira mirnu primopredaju vlasti, čime građane i građanke Podgorice, uz pomoć desničarskih pojedinaca i organizacija, drži kao političke taoce. Međutim, i ovome će uskoro biti kraj", zaključio je Milatović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT