Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

TRAŽIĆE INFORMACIJE KO JE DAO DOZVOLU ŠUKOVIĆU DA IZNOSI PODATKE IZ NJEGOVOG PRIVATNOG ŽIVOTA

Milović: Nesporno je da me prate, najveći sam target jer sam ubo u srž problema

12.02.2024 10:28h

Foto: gov.me

Ministar pravde Andrej Milović kazao je danas na radnom doručku sa novinarima da je više nego jasno da se prati.

"Ja sam za to da nas prati služba i da potpišemo akt da nam se prisluškuju komunikacije, ali je problem što se radi kasnije sa tim podacima i kako se obrađuju. Zamislite u kavom šte položaju vi ko građani kad je ministar u toj situaciji", rekao je Milović.

On je ponovio da je bezbjednosna služba trebalo da ga informiše o bezbjednosno interesantnim licima koja su mu u okruženju na događajima kojima je prisustvovao.

"Moj šef obezbjeđenja najavio je đe se krećem i da je slava u Beranama i da je ministar pravde jedan od gostiju. Služba tada obezbjeđuje hotel i rutu, ja tada kao štićena ličnost odlazim. Ja od tada nisam dobio informaciju od službe da su bila neka određena lica, da su neka lica BIL i OKG - za to služi služba. Oni su uzeli taj događaj i mašu tim podacima javno protiv ministra. Ako to nije dokaz da je trop sistem u kome se nalazimo, ne znam što je. Ako vam je neki rođak bezbjednosno interesantno lice, i vi ste onda jer ste u kontaktu s njim. Slobodno se krećite slobodno i sastajte sa svima jer ćete se sresti sa BIL, od toga ne možete da se branite. Bitno je da vas nema u kriminalnoj djelatnostima", istakao je Milović.

Milović je rekao i da jeste i da nije očekivao "kanonadu".

"Ubo sam u centar i zato sam target najveći, jer sam ubo u srž problema, ali se nisam nadao da će zadirati u emotivni i intimni život, jer ne želim da komentarišem jer je to ispod svakog nivoa", naglasio je Milović.

Govoreći o slici iz diskoteke Omnia, koju je pokazao šef SPO Predrag Šuković, Milović je kazao da je tada bio sa bratom Vladimira Novovića i pripadnicima SPO, te da je Šuković sjedio sa kriminalcima i fotografisao ga.

"Čovjek koji je građevinar, a sjedio je sa njima, umiješan je u prodaju stanova", rekao je Milović, dodajući da je sve ovo već rekao na Odboru, i demantovao sve za šta ga je Šuković optužio.

Milović je rekao i da ne gleda vlasničku strukturu lokala u kojima sjedi.

"Kad bismo gledali vlasničke strukture lokala i hotela, ne bi smo imali đe da popijemo kafu jer su svi povezani sa nekim", rekao je on.

Upitan ko je pop za kojeg je intervenisao predsjednik države Jakov Milatović i tražio pomilovanje, Milović je rekao da su to tajni podaci.

"To su tajni podaci sa kojima ja ne treba da baratam. Ja treba da promijenim odluku za Čamgoza, a za nekog ako do devet čita liturgiju a posle toga je kriminalac ili bije porodicu treba da bude pomilovan", naveo je Milović.

Rekao je da njegov tim radi na tome da sazna ko je dao dozvolu Šukoviću da iznosi podatke iz njegovog privatnog života.

"Ako mu niko nije dao dozvolu, Šaranović, Brđanin...onda ću da idem ka njemu, jer moram da štitim svoj integritet", kazao je Milović, dodajući da mu je cijela kaznena evidencija - kazna za mobilni i kazna za pojas.

Do Kvon

Na pitanje zašto na Odboru nije govorio o slučaju Do Kvon, Milović je rekao da mu je Novović rekao da je postupak tajan i da ne treba da iznosi podatke.

"Ja bih mogao da budem Abazović i iznosim podatke, jer znate da je on pred akciju iznosio podatke i cijelu akciju upropastio. Ako SDT kaže da je tajni postupak, ja mogu da budem Abazović i upropastim akciju ili da poštujem institucije", naveo je Milović.

Kazao je da je sve podatke koje ima dostavio SDT.

"Protiv mene nema nijedan papir koji je predat, iako su tri godine apsolutni gospodari bezbjednosnog sektora. Sve optužbe na moj račun se zadržavaju na verbalnom ili tuzilaštvu, dok sam jedini koji predaje nešto tužilaštvu - ja", naveo je Milović.

U toku postupak za Telmana

Milović je rekao i da je pred SDT-om u toku postupak u vezi sa azilom za milijardera iz Azerbejdžana Telmana Ismailova.

"Koliko sam upoznat sa tim, Abazović je predmet postupka. Ja sam i na Odboru rekao da je on za taj slučaj prvoosumnjičeni", istakao je Milović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT