Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SVEČANOST ORGANIZOVANA U AMBASADI KOSOVA U PODGORICI

Niko od zvaničnika Crne Gore nije došao na prijem povodom 16 godina nezavisnosti Kosova

29.02.2024 16:46h

Foto: Arhiva/Pixabay

Ambasada Republike Kosovo u Podgorici organizovala je sinoć prijem povodom 16 godina od nezavisnosti te države .

Bilo je prisutno mnogo zvanica, među kojima i ambadadori najvećih svjetskih demokratija.

Ipak, iz Nacionalne albanske unije (NAU), skrenuli su pažnju na činjenicu da svečanosti nije prisustvovao niko od najviših ili visokih zvaničnika Crne Gore.

"Nismo očekivali da na prijemu budu predstavnici koalicije "Za budućnost Crne Gore" . Oni su, vjerovatno, još bili u transu nakon dočeka putiniste Milorada Dodika i još uvijek ne mijenjaju niti dlaku niti ćud . Ali bilo je za očekivati da svečanosti prisustvuju predstanici PES- a i Demokrata, jer su na čelu vlasti u kojoj učestvuju i Albanci. Oni vjerovatno time nijesu htjeli reći svojim građanima albanske nacionalnosti da su višak u Vladi . Jer ko ne poštuje državu Kosovo ne može poštovati ni domaće Albance. Osim toga, dobrosusjedski odnosi su važna stavka u demokratskom imidžu država koje streme evropskoj integraciji. A naša država tome stremi, navode iz NAU.

Kako su kazali, "namjerni ili nenamjerni propust ublažila je crnogorska opozicija čiji su najviši ili visoki predstavnici bili prisutni na godišnjici nezavisnosti najmladjeg susjeda."

"Vjerujemo da im je godilo kad su čuli rečenicu ambasadorke da Kosovo nikad neće zaboraviti otvorena vrata Crne Gore za oko stotinu hiljada kosovskih Albanaca koji su 1999. godine bježali od zločina režima Slobodana Miloševića", zaključili su.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT