Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

KANDIDAT ZA POSLANIKA NA LISTI SDP

Odžić: Konsolidovaćemo javne finansije, smanjiti nezaposlenost, ograničiti rast cijena namirnica...

28.05.2023 15:12h

Foto: SDP

U proteklom periodu dokazali smo da umijemo da upravljamo javnim finansijama, u narednom periodu, primjer Budve preslikaćemo i na državni budžet. U potpunosti ćemo konsolidovati javne finansije, smanjiti nezaposlenost, ograničiti rast cijena osnovnih životnih namirnica, a za naše građane obezbijediti povoljne uslove kreditiranja, poručio je Petar Odžić, kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću”.

Poručuje i da će zaštititi domaće proizvođače, i omogućiti im fer uslove, “kako bi zemlja manje zavisila od uvoza”.

“SDP će se boriti da Crna Gora, kao turistička destinacija bude poželjna za turiste svih 365 dana, uz nužnu bolju aviopovezanost sa zemljama zapadne Evrope, Skandinavije ali i zemljama Bliskog istoka. Za to je nužno poboljšati ponudu kroz izgradnju hotela sa 5+ zvezdica, EKO rizorta, ali i razvoja ruralnog-seoskog turizma. Potrebno je stvoriti preduslove za valorizaciju atraktivnih lokaliteta na crnogorskom primorju, sa akcentom da održivi a nikako masovni turizam i stanogradnju. Naravno, sve to treba uraditi vodeći računa o očuvanju životne sredine, i zaštiti prostora kao jedinog limitiranog resursa”, ističe Odžić.

Prema njegovim riječima, nužno je u narednom mandatu raditi na poboljšanju uslova u ribarstvu, kroz izgradnju dodatnih ribarskih luka, izgradnju fabrike za preradu plave ribe, ali i obezbijediti dodatna sredstva iz EU fondova za modernizaciju i revitalizaciju flote.

SDP će se, najavljuje Odžić, boriti za poboljšanje saobraćajne infrastrukture, kroz izgradnju druge dionice auto-puta, završetka izgradnje četiri trake od aerodroma Tivat do Budve, ali i sanaciju i revitalizaciju željezničke infrastrukture, koja je preduslov za dalji razvoj Luke Bar koja nam je ključna pomorska veza sa svijetom.

“U sklopu buduće Vlade Crne Gore vratiti Ministarstvo pomorstva, kako bi se nagomilani problemi riješili, ali omogućio servis za tako značajnu privrednu granu. U sklopu ministarsva oformiti i sektor za pomorce, kako bi im pomogli u ostvarenju njihovih prava, ali i napravili sponu između njih i države koja do sada nije postojala”, zaključio je Odžić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT