Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"PODRŠKA DEBLOKADI EVROPSKOG PUTA, POTISKUJUĆI RETROGRADNE POLITIKE PROŠLOSTI I PODJELA"

PES Cetinje: Podrška Vladi za realizaciju postavljenih ciljeva u vladavini prava, ekonomskom napretku i EU integracijama

29.02.2024 13:12h

Foto: Arhiva/PES

Razlozi zbog kojih smo odlučili da snažno podržimo 44. Vladu su socijalni i ekonomski oporavak naše zemlje, podrška deblokadi evropskog puta, potiskujući retrogradne politike prošlosti i podjela, kazali su iz cetinjskog odbora Pokreta Evropa sad (PES).

"Vlada je za prvih 100 dana rada pokazala sposobnost da se nosi sa svim izazovima kako bi osigurala bolju budućnost za sve građane. Rad 44. Vlade se pokazao kroz odgovorno sprovođenje popisa stanovništva, deblokadom sudstva i usvajanjem fiskalno odgovornog budžeta", naveli su iz cetinjskog PES-a.

Nakon dugo godina, kako su kazali, Crna Gora je dobila i funkcionalan Sudski savjet u punom mandatu i izbjegla da se nađe na "sivoj listi" Manivala.

"Vlada je takođe doprinijela smanjenju društvenog jaza tako što je povećala minimalne penzije najugroženijima. Ova mjera  je značajno unaprijedila standard građana Cetinja i njegove starije populacije, a to je samo početak onoga što slijedi i za ostale penzionere. Benefite programa Evrope Sad 2 će osjetiti i zaposleni povećanjem minimalne plate na 700 eura i prosječne na 1000 eura", stoji u saopštenju.

Ono što ih, kako su rekli, posebno raduje kao stanovnike Cetinja je izvjestan nastavak izgradnje projekta žičare Kotor-Lovćen do Cetinja, što će u mnogome doprinijeti punoj valorizaciji turističkog potencijala Prijestonice.

"Dijeleći iste vizije, dajemo punu podršku 44. Vladi na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem, kao i cijelom poslaničkom klubu", dodali su iz cetinjskog PES-a.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT