Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREKINUT SEDMI POKUŠAJ DA SE ZAVRŠE LOKALNI IZBORI

OIK: Definitivno obustavljeno glasanje u Šavniku

04.12.2022 05:50h

04.12.2022 12:34h

Foto: Onogošt

Na dva biračka mjesta u Šavniku danas je sedmi put bezuspješno organizovano glasanje, na kojima pravo glasa ima 541 birač.

Lokalni izbori bili su ponovljeni na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje pravo glasa ima 58 birača.

Podsjetimo, lokalni izbori u 14 crnogorskih gradova održani su 23. oktobra. Završeni su u svim osim u Šavniku, gdje se svake sedmice od tada prekida glasanje zbog brojnih neregularnosti i incidenata.

Biračka mjesta otvorena su u sedam, a glasanje je prekinuto nešto prije 12 sati.

Novo glasanje, osmo po redu, biće naredne nedjelje.

Izborni dan mogli ste da pratite na našem portalu:

12.00 - Završeno je zasijedanje Opštinske izborne komisije u Šavniku nakon čega je definitivno prekinut sedmi krug glasanja za lokalnu vlast u tom gradu.

Kako saznaje TVCG četiri člana su bila za, a četiri protiv nastavka glasanja.

11.42 - Prekinuto glasanje i u Kruševicama

Predsjednik biračkog odbora u Kruševicama Peko Pješivac za portal RTVNK je rekao da je jedan član biračkog odbora prekinuo glasanje.

"Uništena su četiri glasačka listića. Prekinuto je glasanje, čekamo stav OIK- a, rekao je kratko Pješivac.

11.10 - Iako je sjednica Biračkog odbora sa biračkog mjesta u zgradi Opštine završena prije sat i po, OIK Šavnik još uvijek nije zasijedala.

Birački odbor nije mogao da se usaglasi o nastavku glasanja na biračkom mjestu broj 1. već tu odluku treba da donese OIK. Glasanje na pomenutom biračkom mjestu je prekinuto oko 8 i 45 časova, jer član odbora iz opozicije nije dozvolio da biračko pravo ostvari osoba iz Nikšića koja je prije nekoliko mjeseci upisana u birački spisak opštine Šavnik.

Za razliku od tog biračkog mjesta glasanje je i dalje u toku u selu Kruševice. Od upisanih 58 birača do 11 časova glasalo je njih sedam.

10.30 - Stanisavić dao izjavu policiji

Član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" Slobodan Stanisavić dao je izjavu policiji jer nije dozvolio jednom biraču da glasa.

9.50 - Na biračkom mjestu u Kruševicama do 9 sati i 30 minuta glasalo je pet osoba.

Glasanje na tom biračkom mjestu protiče u najboljem redu.

9.15  – Na biračkom mjestu u zgradi opštine i dalje traje sastanak članova biračkog odbora. Pokušavaju da se dogovore da se glasanje nastavi.

Iako nema incidenata, biračko mjesto je posjetila policija u civilu, koja je pozvala Slobodana Stanisavića člana biračkog odbora iz koalicije Za budućnost Šavnika, koji biraču nije dozvolio da glasa, da u Odjeljenju bezbjednosti Šavnik da izjavu.

Sastanak biračkog odbora je iza zatvorenih vrata, članovi tog tijela iz redova opozicije izričiti su da ne dozvole glasanje biračima koji su upisani posljednjih nekoliko mjeseci i nijesu stanovnici opštine Šavnik.

Ispred biračkog mjesta je nekoliko građana koji čekaju da se situacija razriješi da bi ostvarili biračko pravo.

8.50 - Na biračkom mjestu broj 1. u zgradi Opštine Šavnik trenutno je zaustavljeno glasanje.

Članovi biračkog odbora iz redova koalicije "Za budućnost Šavnika" nijesu dozvolili jednom biraču da glasa jer, kako su naveli, nije stanovnik Šavnika, a u birački spisak je upisan prije nekoliko mjeseci, prenosi RTV Nikšić.

Birački odbor trenutno se dogovara šta dalje.

7.55 - Oba biračka mjesta otvorena su u 7 sati.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT