Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"STALNI BORAVAK MI JE UVIJEK BIO VEZAN ZA CRNU GORU"

Spajić: Ispunjavam uslove za kandidaturu, pitanje prebivališta sam provjerio u MUP-u

04.02.2023 18:08h

Foto: gov.me

Jedan od uslova za kandidovanje za predsjednika Crne Gore je državljanstvo koje imam, a prebivalište sam provjerio i MUP tvrdi da imam i taj uslov ispunjen, rekao je lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić.

Poručio je da smo u prošlosti imali kandidate koji su bili određeni broj godina van Crne Gore, ali da ranije niko nije postavljao takvo pitanje.

Spajić: Nemam prebivalište u Srbiji, ispunjavam rezidencijalni uslov

On smatra da je pozitivino ako neko je provodio više vremena van Crne Gore.

"Mislim da će to biti jako važno i da ćemo dovesti velike investitore u Crnu Goru", rekao je Spajić.

Dodao je da se jako lijepo osjeća u Srbiji.

"Ali sa druge strane nikad nijesam živio u Srbiji, boravio sam u Singapuru pet i po godina, u Japanu šest, u Francuskoj skoro dvije.. Uvijek sam bio na nekoj viziji i uvijek su to bila privremena boravišta jer sam bio sa mišlju da ću se vratiti da doprinesem društvenom i ekonomskom razvoju naše države", rekao je Spajić.

On je rekao da je njegov stalni boravak uvijek bio vezan za Crnu Goru.

Evropa sad 2 podrazumijevao bi prosječnu platu od 1.000 eura, minimalnu od 700..

Lider Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić je kazao da posmatra izbore kao referendumsko pitanje: da li ste za viziju moderne i razvijene Crne Gore 2030. godine.

"Znamo da je to jedan dugoročan cilj za koje treba strateško razmišljanje, a mislimo da je upravo predsjednička funkcija za to. Upravo je potrebno da imamo vrstu stabilnosti i kao predsjednik bih pitao mandatare da li se slažu sa viziijom Crna Gora 2030 - koja bi bila nastavak programa Evropa sad - tj Evropa sad 2", rekao je Spajić.

On kaže da bi program Evropa sad 2 podrazumijevao 1.000 prosječne zarade, 700 minimalne zarade, 450 minimalne penzije i punu zaposlenost.

Rekao je da iz raznih partija dobijaju podršku i da očekuju sjajne rezultate.

Odgovarajući na pitanje zašto se kandidavao za predsjednika ako se ovim pitanjima bavi Vlada on je kazao da kao predsjednik ima pravo da svakog mandatara provjeri da li dijele vizije i ciljeve.

"A onda vrsta testa da li oni mogu da sprovedu tu viziju. Druga stvar je predstavljanje Crne Gore u svijetu, mislim daje više nego ikad dobar imidž potreban Crnoj Gori jer investitori bježe od nas ovih dana. Zbog lošeg budžeta čujemo i poruke da je aranžman sa MMF-om isključen i da je to jedan najlakši put da se riješi finansijski problem države. Ne podržavam takav stav mislim da postoji mnogo drugih načina a kao predsjednik biću u mogućnosti da pomognem Vladi", kazao je Spajić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT