Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NEMA INFORMACIJU DA JE VLADA ZAPRIMILA TUŽBENI ZAHTJEV

Spajić o tužbi Šaranovića: Malo je čudno da neko sam sebe tuži

29.03.2024 13:21h

Foto: gov.me

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da nema informaciju da je Vlada zaprimila tužbeni zahtjev ministara unutrašnjih poslova Danila Šaranovića zbog nedavnog naimenovanja Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti (v.d.) šefa policije. Kako je rekao na konferenciji za medije, za to je čuo iz medija.

"Nekako je malo čudno da neko sam sebe tuži", prokomentarisao je Spajić.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović podnio je u četvrtak Upravnom sudu tužbu protiv Vlade, zbog nedavnog naimenovanja Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti (v.d.) šefa policije.

Ministar Šaranović u tužbi tvrdi da je izvršna vlast, pošto je odbila njegov predlog da na čelo policije dođe Lazar Šćepanović, nezakonito ovlastila premijera Milojka Spajića da predloži novog kandidata, da je on protivpravno predložio Radovića i da je zbog toga taj policijski funkcioner nezakonito izabran na poziciju.

Spajić je na današnjoj konferenciji komentarisao i tvrdnje advokata Do Kvona, da je južnokorejski državljanin pred tužiocem negirao navode o finansiranju kampanje uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

"Pozivam Specijalno državno tužilšatvo da do kraja ispita namještanje afere tri dan pred izbore. Kako je dostavljeno to pismo u Vladu iz zatvora, ko je Do Kovona spovodio, kako je prešao granicu... Nadam se da ćemo dobiti odgovore od SDT-a", poručio je Spajić.

On je, odgovarajući na pitanje šta je Vlada dosad učinila da bi dobila Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) i do kada se može očekivati povratna informacija od Evropske komisije, kazao da dobijanje IBAR-a očekuju sredinom juna.

„Za sada sve ide po planu. Postoje neke teškoće, ali ih u hodu rješavamo. Do početka maja ćemo imati sve informaciju da li je Crna Gora uspjela da isporuči sve rezultate“, rekao je Spajić.

On je kazao da je uspostavljena društveno-politika stabilnost u državi koja je omogućila uspješno sprovođenje popisa stanovništva i domaćinstava, imenovanja u pravosuđu, kao i izbjegavanje stavljanja Crna Gore na sivu listu Manivala.

„Nadam se da će nas držati duh zajedništva i fokusa na evropske integracije“, dodao je Spajić.

Komentarišući glasanje crnogorske delegacija u komitetu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope protiv učlanjenja Kosova u tu međunarodnu organizaciju, Spajić je rekao da nije bilo glasanje, nego rasprava na tu temu.

„Glasanje će biti u aprilu, kada će biti održana plenarna sjednica i ministarski savjet i tada ćete moći da vidite zvaničan stav države Crne Gore“, rekao je Spajić.

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT