Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREMIJER PORUČUJE DA ZENOVIĆ MOŽE BITI GLAVNI PREGOVARAČ I NOSILAC LISTE PES-A U BUDVI

Spajić: Svi nosimo dvije kape – državničku i političku, koje su povezane

22.04.2024 19:06h

Foto: gov.me

Premijer Milojko Spajić rekao je da Predrag Zenović može biti glavni pregovarač i nosilac liste Pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Budvi, te da su političke i državne funkcije povezane.

On je istakao da svako može da doprinese državi na različite načine. Smatra da pred dolazak lidera Zapadnog Balkana u Kotor ne treba da se prepucava saopštenjima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zbog prozivanja ministarke Majde Gorčević.

Na predstojećim lokalnim izborima odborničku listu PES-a u Budvi predvodiće Predrag Zenović, dok će nosilac liste u Andrijevici biti Dragana Vučević. Ovo je jednoglasno odlučeno na sjednici Glavnog odbora Pokreta Evropa sad.

Predsjednik PES-a i premijer Milojko Spajić podržao je nove kandidate i poželio im da napreduju tempom Vlade.

"Svi su svjesni da su za samo pet i po mjeseci postignuti sjajni rezultati koliko je trenutna izvršna vlast tu. Srećni su, naravno, ima velikih izazova, ali negdje smo poslali poruku jedinstva, kada smo jednoglasno podržali naše nosioce lista u Andrijevici i Budvi. Mislim da će to biti veoma lijepa priča u ta dva grada", rekao je Spajić.

To što iz nevladinog sektora pozivaju da pregovarač Predrag Zenović ostane nestranačka ličnost zbog obaveza koje ga čekaju, Spajić drugačije vidi.

"Svi mi koji želimo da doprinesemo ovoj državi možemo to da uradimo na razne načine. Uopšte ne vidim zašto bi neko morao da silazi sa pozicije glavnog pregovarača da bi se politički angažovao. Mislim da svi mi negdje imamo dvije kape koje nosimo, i političku i državničku, pa mislim da su i povezane u ovom slučaju“, smatra Spajić.

S druge strane, na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika Jakova Milatovića da je premijer trebalo da zaštiti ministarku evropskih poslova Maidu Gorčević nakon prozivki predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Spajić je odgovorio.

"Mislim da imamo veliku obavezu da 15. i 16. maja ugostimo sve lidere Zapadnog Balkana u našem lijepom Kotoru i da ih dočekamo na pravi način, ne treba se prepucavati saopštenjima. Mislim da smo jako samopouzdani što se našeg rada tiče. Gospođa Gorčević ima moje apsolutno povjerenje i podršku za sve što radi, i to je evidentno. Imamo svoj put i da napredujemo jako brzo", kazao je premijer.

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT