Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

EVROPSKA KOMISIJA BEZ KOMENTARA NA ODLUKU HRVATSKE

Pisonero: Dobri međususjedski odnosi su važni za proces pristupanja, izbjegavati nepotrebne tenzije

26.07.2024 14:48h

Foto: EK

Evropska komisija nema komentar na odluku Hrvatske kojom su predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i poslanik Milan Knežević proglašeni nepoželjnima u toj zemlji zbog sistemskog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa i kontinuiranog zloupotrebljavanja te države u unutrašnje političke svrhe.

Ona je na pitanje Pobjede da prokomentariše odluku hrvatskih vlasti napomenula da su međususjedski odnosi važni za proces pristupanja Evropskoj uniji.

"Podsjećamo na važnost dobrosusjedskih odnosa u kontekstu procesa pridruživanja EU. U tom kontekstu, potrebni su napori sa svih strana da se unaprijedi atmosfera dijaloga i međusobnog poštovanja i da se izbjegnu nepotrebne tenzije",  poručila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero u odgovorima na pitanja Pobjede.

Portparolka je istakla i da je nedavna Međuvladina konferencija sa Crnom Gorom označila istorijski korak ka članstvu zemlje u EU.

"Podstičemo vlasti da ostanu odlučno usredsređene na ispunjavanje očekivanja građana tako što će sprovesti reforme potrebne za napredovanje na strateškom putu EU. Proširenje je proces zasnovan na zaslugama", zaključila je Pisonero.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT