Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

TVRDE DA ĆE USKORO, U OKVIRU REDOVNE ROTACIJE, DOBITI NOVU FUNKCIJU

Stejt department: Eskobar nije smijenjen, supruga mu nije dobila novac od MVP Srbije

06.05.2024 10:06h

Foto: EPA/ EFE Georgi Licovski

Stejt department je demantovao da je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razriješen dužnosti, navodeći da će Eskobar u narednim sedmicama, u okviru redovne rotacije, dobiti novu funkciju.

Portparol Stejt departmenta je, u odgovoru na pitanje Tanjuga da li može da potvrdi vijest koju je objavio portal Frontlajner da je Eskobar razriješen dužnosti, istakao da su navodi urednika portala Frontlajn Vudija Džimšitija lažni i da Eskobar nije razriješen sa funkcije.

„Sve karijerne diplomate u inostranstvu rotiraju se svake jedne do četiri godine, što je redovna praksa. Kao diplomatski službenik, Eskobar je na svojoj sadašnjoj funkciji bio tri godine, a trebalo bi da pređe na svoj sljedeći zadatak u narednim nedjeljama. Do zakazane tranzicije, on ostaje na dužnosti zamjenika pomoćnika sekretara u kancelariji za evropska i evroazijska pitanja, kao i specijalnog izaslanika za pitanja Zapadnog Balkana“, navedeno je u odgovoru Stejt departmenta Tanjugu, prenosi Nova.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT