Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

REAGOVANJE NA PRES MANDIĆA I KNEŽEVIĆA

Suzana Mugoša: I ja mislim da je presuda Apelacionog suda kupljena

20.11.2023 15:36h

Foto: PR Centar

Sutkinja Višeg suda Suzana Mugoša uputila je reagovanje, nakon što su je danas na pres konferenciji pominjali lideri Nove i DNP-a Andrija Mandić i Milan Knežević, poručivši da treba saznati postoji li komunikacija Vesne Medenice i Mugoše o presudi za "državni udar". 

Knežević: Saznati da li je bilo komunikacije između Medenice i Mugoše o presudi za "državni udar"; Mandić: Desio se pravosudni zemljotres

Njeno reagovanje, dostavljeno Anteni M, prenosimo integralno: 

"S obzirom na to da sam već sedam godina izložena medijskoj hajci, a danas se moje ime i prezime dovodi u vezu sa kupovanjem presude jer je okrivljeni Andrija Mandić uvjeren da je prvostepena presuda kupljena, saglasna sam sa okrivljenima Andrijom Mandiem i Milanom Kneževićem, da SDT utvrdi sve činjenice i okolnosti oko donošenja i prvostepene i drugostepene odluke, jer sam i ja uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena zato je odluka Apelacionog suda falsifikat službene isprave, a to sam rekla i prije godinu dana, jer sudija koja je pisala drugostepenu odluku netačno i neistinito prenosi riječi i djelove iz prvostepene presude sa očiglednom namjerom da promijeni suštinu.

Ovo tvrdim zato sto sudija sa toliko godina iskustva ovakve greške ne pravi slučajno ali vjerovatno je mislila da se time niko nece baviti s obzirom na obimnost presude i dokaza.

I danas stojim iza svoje odluke i odgovorno tvrdim da je donijeta jedino i iskljucivo, na osnovu spisa predmeta.

Dodatno sam uvjerena da je odluka Apelacoinog suda kupljena na način na koji je ukinuta jer su imali mogucnost da, ako su žalbe bile osnovane, izvedu drugi pravni zaključak i donesu oslobađajucu presudu a nisu to učinili. I na kraju, ne samo za ovu odluku nego i za svaku odluku koju sam donijela stojim samo ja jer svaka moja odluka je jedino i isključivo donijeta na osnovu spisa predmeta. Ovo je Crna Gora i sve se zna, ja mirno čekam da se konačno utvrdi zbog cega je donijeta takva odluka Apelacionog suda."

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT