Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POSTALA PUNOPRAVNA ČLANICA PARTIJSKE INTERNACIONALE

URA: Na Kongresu Zelenih dobili smo 100 odsto podrške svih članica Zelenih Evrope

04.12.2022 12:28h

Foto: URA

URA je prešla još jedan stepenik više u izgradnji međunarodne reputacije jer je na 6. Kongresu Zelenih Evrope (EGP), koji se ove godine održava Kopenhagenu, postala punopravna članica ove partijske internacionale, saopšteno je iz te partije.

“To znači da će URA od sada imati pravo da kandiduje svoje kadrove za najviše pozicije u rukovodstvu EGP-a ali i da će imati obavezu da aktivno učestvuje u kreiranju politika, pisanju rezolucija i oblikovanju rada EGP-a, što se umnogome odražava i kroz njihovo funkcionisanje u Evropskom parlamentu”, navodi se u saopštenju.

URA je proces pristupanja EGP-u započela prije tri godine, prvom monitoring misijom, a danas je, ističu, on uspješno završen.

“Od danas, URA ima svoje mjesto u procesu donošenja odluka, sa punim pravom aktivnog učešća. Na najvećem do sada održanom Kongresu EGP-a, gdje je prisustvovalo 940 zvanično registrovanih učesnika, URA je dobila nevjerovatnih 100 odsto glasova i taj rezultat nezabilježen je u istoriji ove partijske internacionale”, zaključuje se u saopštenju GP URA.

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT