Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI TAJNU

Evo koji je najbolji način da isjeckate kupus

08.09.2023 19:57h

08.09.2023 19:57h

Foto: Pixabay

Kupus salata je na našim trpezama jedna od najpopularnijih, i sprema se za gotovo svako slavlje.

Ali, za ovaj način sjeckanja nijeste čuli. Naime, profesionalni kuvari otkrili su svoju tajnu najmekše kupus salate, i rado je podijelili sa vama.

Da biste isjeckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primijenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa. Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.

Glavicu kupusa isjecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dolje prema unutrašnjosti kupusa.

Salata će biti podjednako isječena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu. Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i malo vode.

Dobro izmiješajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta prije nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo.

Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će “podići” slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT