Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NEKOLIKO KORAKA

Kako da uz pomoć šminke učinite podočnjake manje vidljivim

07.02.2024 10:08h

Foto: Pixabay

Podočnjaci su prirodno tamniji od ostatka lica jer je koža u ovom predjelu tanja sa puno krvnih sudova. Osim toga, to je najosjetljiviji dio našeg lica, zbog čega je podložan nadutosti.

Kada tražite brzo rješenje za njihovo otklanjanje, šminka se pokazala kao najbolja. Ovdje je važno da je nanesete ispravno, kako vaši podočnjaci ne bi postali još vidljiviji. 

Pripremite kožu

Šminka sa dobrim osnovama. Kada je riječ o podočnjacima, misli se na hidratantnu kremu. Suva koža će izgledati umorno bez obzira na to koliko korektora nanesete na nju. Nanesite kap kreme za ispod očiju na vrh domalog prsta (koji ima najlakši dodir) i lagano je utapkajte duž područja ispod očiju, počevši od unutrašnjeg ugla prema spolja. Ponovite sa drugim okom.

Tamni krugovi koji ispravljaju boju

Podočnjaci su često praćeni hiperpigmentacijom zbog nakupljanja krvi u tom području, koja može izgledati ljubičaste ili plave boje. Za razliku od korišćenja običnog korektora, korišćenje nijanse za korekciju boje će u suštini neutralisati bilo koju nesavršenost koju želite da sakrijete. Koristite komplementarne boje (koje su suprotne na krugu boja) da poništite jedna drugu. To znači da kada je u pitanju ispravljanje dosadnih podočnjaka, trebalo bi da posegnete za sunčanim bojama, poput breskve, žute i narandžaste.

Korektor

Izaberite korektor koji je dvije do tri nijanse svjetliji od vaše kože, ali nanesite ga samo na djelove gdje se vide sami podočnjaci.

Puder za setovanje (opciono)

Ako imate suvu kožu, možete preskočiti ovaj korak. Koristite četkicu ili sunđer da ga „utisnete“ u kožu kako biste spriječili pojavu borica, piše Real Simple.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT