Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

POMAŽE U SPREČAVANJU POJAVE INFEKCIJA

Koliko često treba čistiti minđuše

17.03.2023 06:38h

Foto: Pixabay

Na dugačkoj listi stvari koje zahtevaju redovno čišćenje, minđuše možda nisu na vrhu vaše liste. Ipak, održavanje minđuša čistim može da pomogne u sprečavanju pojave infekcija.

Iako možda niste počeli sa nošenjem minđuša nedavno, njihovo čišćenje je i dalje od vitalnog značaja. Vremenom se na minđušama nakupi znoj, ulje i razni ostaci proizvoda za njegu kose, pa čak i šminke koju možete da koristite.

Jedan od najčešćih načina da se dobije infekcija u novom ili starom pirsingu je kada bakterije dođu u kontakt sa njim. Ovo se najčešće dešava kada su ruke nečiste i dodiruju minđuše ili pirsing ili kada se pirsing i minđuše ne čiste redovno.

Znaci moguće infekcije uključuju crvenilo, otok, svrab ili korasti film koji okružuje minđušu. Uvo vam može biti jako vruće ili vam je teško da skinete minđušu jer vam se prilijepila za kožu.

Dermatolog Šari Sperling savjetuje da minđuše treba čistiti jednom nedjeljno. Proces je jednostavan. Koristite blagi sapun i toplu vodu ili alkohol, prenosi The List.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT