Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

UŠTEDITE VRIJEME

Nekoliko trikova za brzo sušenje kose

18.11.2023 19:47h

Foto: Pixabay

Dame koje žive ubrzanim tempom života, znaju koliko je nekada naporno sušiti kosu fenom, pogotovo ako žurite na posao, a imate dugu kosu.

Pored fena, tu su i četke raznih veličina, sprejevi, preparati, učvršćivači za kosu… Borba sa proizvodima sve zarad dobre frizure može trajati duže nego što bi trebala.

Donosimo vam četiri savjeta kako najbrže možete osušiti kosu i održati frizuru.

Pored dobrog i jakog fena, najbitnije je odabrati odgovarajuću četku za kosu. Takođe je bitan materijla četke i njena veličina. Kada birate četku, kupujte polu-okrugle četke jer ćete sa njima lako osušiti mokru kosu ili isfenirati suvu kosu.

Prije feniranja neophodno je dobro osušiti kosu. Mokar korijen kose ne treba stavljati na četku i tretirati fenom. Polusuva ili gotovo suva kosa je najbolja za izradu frizure.

Prije nego počnete sa sušenjem kosu istretirajte preparatima koji štite dlaku od pregrijavanja i isušivanja. Ovi preparati pored zaštite kose skraćuju vrijeme sušenja kose.

Koliko ćete dugo sušiti i oblikovati kosu svakako zavisi od dužine vaše kose, od gustine, debljine vlasi. Ženama sa kovrdžavom kosom potrebno je više vremena za sušenje, nego ženama sa ravnom kosom.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT