ADVERTISEMENT

KORISNI SAVJETI

Spriječite ispucale vrhove: Lijepa kosa i bez šišanja

24.01.2023 08:58h

Foto: Pixabay

Ispucali vrhovi najgora su noćna mora svakoga ko želi puštati kosu. Istina je da je šišanje najbolje rješenje za ispucale vrhove, ali postoji još nekoliko načina koji će vam pomoći u prevenciji ove nepoželjne pojave.

Pravilna njega spriječiće pojavljivanje ispucalih vrhova i može drastično produžiti rok do sljedećeg obaveznog šišanja. Osim ako ste u velikoj žurbi nemojte sušiti kosu fenom, već pustite da se sama osuši.

Ako ipak svoju kosu izlažete visokim temperaturama, bilo fenom ili peglom i figarom, obavezno nanesite preparat koji štiti od vrućine, izbor je zaista velik i ovakvi proizvodi dostupni su u svakoj radnji s kozmetikom.

Ispucali vrhovi teže pogađaju suvu kosu pa ako spadate u ove “sretnike” možda je vrijeme da pojačate hidrataciju u svojoj beauty rutini. Hranljivu masku stavljajte na kosu barem jednom sedmično, a nakon pranja bilo bi dobro na mokru kosu nanijeti i nekoliko kapi nekog njegujućeg ulja, na primjer arganovog. 

Neki stručnjaci savjetuju i da kosu pročešljate dok je na njoj regenerator ili maska kako biste spriječili pucanje vlasi.

Primjenom ovih trikova sigurno ćete biti korak bliže njegovanoj i dugoj kosi o kojoj sanjate, zato ih odmah uvrstite u svoju beauty rutinu.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT