ADVERTISEMENT

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Stručnjaci izračunali koji dio dana je najstresniji za većinu ljudi

15.03.2023 22:16h

15.03.2023 22:16h

Foto: Pixabay

Iako svaki dio dana ponekad može da bude stresan, stručnjaci su uspjeli da izračunaju koje je doba dana najstresnije za većinu ljudi.

Kako piše „The Healthy“, istraživanje koje je sprovela grupa naučnika u Londonu, u kom je učestvovalo dvije hiljade ljudi, pokazalo je kako je većini odraslih najstresnije vrijeme u prosjeku oko 7:23 ujutru. Kao što možda pretpostavljate, to je zbog čestih takozvanih jutarnjih stresora.

Studija je takođe pokazala da postoji mala razlika u najstresnijem dobu dana u zavisnosti od pola.

Žene se obično susreću sa prvom preprekom u danu nešto ranije nego muškarci, odnosno u 7:50. Za muškarce prvi stresni indikator počinje skoro sat vremena kasnije, tačnije u 8:43.

Ove jutarnje drame mogu čak da ometaju vašu produktivnost tokom dana, objašnjavaju stručnjaci koji su radili na istraživanju, prenosi Index.hr.

Na jutarnji stres, tvrde stručnjaci, najčešće utiče to što u ranojutarnjim satima ne stignemo sve da obavimo na vrijeme. Saobraćajne gužve, pronalazak mjesta za parkiranje, priprema doručka za porodicu i spremanje za vrtić ili posao samo su neki od problema sa kojima se većina nas susreće, a sve to utiče na nivo stresa.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT