Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"NOSIOCI JAVNIH FUNKCIJA IMAJU ODGOVORNOST VIŠE"

VDT: Informacije o predmetima saopštavaju isključivo državna tužilaštva

12.02.2024 14:59h

Foto: Pixabay

Vrhovno državno tužilaštvo kao krovno tužilaštvo državnotužilačke organizacije, od svih nosilaca javnih funkcija, predstavnika političkih partija kao i od svih građana, očekuje odgovornost u javnom diskursu, koja podrazumijeva suzdržavanje od saopštavanja informacija koje, jedino i isključivo, mogu biti u nadležnosti državnih tužilaštava, saopšteno je iz VDT-a.

S tim u vezi, iz VDT-a naglađavaju da informacije o predmetima saopštavaju isključivo državna tužilaštva.

"Sva državna tužilaštva blagovremeno će saopštavati javnosti informacije koje je u određenoj fazi postupka moguće objelodaniti, uključujući i informacije o osumnjičenima u konkretnim predmetima. Nosioci javnih funkcija imaju i odgovornost više, kako saopštavanjem informacija koje ne odgovaraju činjeničnom stanju ne bi dovodili javnost u zabludu, što nikome nije u interesu", navode oni.

Kada je riječ o predmetu koji se odnosi na davanje azila stranom državljaninu, iz VDT-a ističu da je tim povodom formiran predmet u Specijalnom državnom tužilaštvo, zaveden u upisniku za razne predmete (KTR- S 41/24) u kojima tek treba da se utvrdi da li je učinjeno krivično djelo i ko su njegovi eventualni učinioci.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT