Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

IZ MOLDAVIJE DEMANTOVALI TVRDNJE UKRAJINSKIH ZVANIČNIKA

Ukrajina: Rusija gomila vojnike na pobunjeničkoj teritoriji Moldavije

02.04.2022 18:01h

Foto: EPA/Zurab Kurtsikidze

Glavni tim Oružanih snaga Ukrajine rekao je da procjenjuje da se ruske trupe u regiji Pridnjestrovlje, odvojenoj regiji pod ruskom okupacijom u Moldaviji, koja se graniči s Ukrajinom na jugozapadu u blizini crnomorskog grada Odese, spremaju izvršiti "provokacije" preko granice.

Moldavija je demantovala tvrdnje ukrajinskih zvaničnika da Rusija gomila vojnike u separatističkoj regiji Pridnjestrovlje, uz granicu s Ukrajinom, kako bi se pripremila za napad koji bi mogao otvoriti još jedan front u ratu.

Kako navode ukrajinski mediji, primijećeno je pregrupisanje ruskog takozvanog mirotvornog vojnog kontingenta i oružanih snaga paradržave Pridnjestrovlje.

Ministarstvo vanjskih poslova Moldavije odbacilo je tu tvrdnju, napisavši na Tviteru da "nema informacija koje bi potvrdile mobilizaciju vojnika u pridnjestrovskoj regiji".

Ministarstvo vanjskih poslova Pridnjestrovlja nazvalo je tu tvrdnju "apsolutno neistinitom", dodajući da su sve vojne jedinice u regiji "na mjestima stalnog razmještaja" i da su "čak i planirane aktivnosti" svedene na najmanju moguću mjeru radi deeskalacije napetosti.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT