ADVERTISEMENT

SNIMCI ĆE BITI PROSLIJEĐENI UPRAVI POLICIJE I ODT

EPA: Drugog dana od postavljanja kamera u NP Skadarsko jezero snimljeni krivolovci

19.03.2023 10:48h

Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Printscreen

Uprkos ribolovnom zabranu, kamere koje je na više lokacija u rejonu Skadarskog jezera postavila Agencija za zaštitu životne sredine (EPA) zabilježile su krivolovce.

"Iako smo se nadali da ćemo na snimcima najprije vidjeti vidru, pelikana ili možda šakala, nažalost tek drugog dana od postavljanja kamera u NP Skadarsko jezero, one su zabilježile krivolovce koja svoja plovila pune nedozvoljenim ribolovnim alatom - sondama, pretvaračima, akumulatorima i love uprkos svim zabranama", naveli su u objavi.

Kako je već rečeno, jezero je opremljeno sa nekoliko desetina kamera koje u realnom vremenu šalju informacije o stanju biodiverziteta Skadarskog jezera i u slučaju da snime ilegalne aktivnosti svaka će preko Službe zaštite Skadarskog jezera biti procesuirana.

Kamere su adaptirane i za noćno snimanje pa imaju mogućnost pregleda 24 sata.

"Još jednom vas molimo da ispoštujete zabran lova na sve vrste ribe osim na jegulju u NP Skadarsko jezero, a ovi današnji snimci biće proslijeđeni Upravi policije i Osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje", kazali su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT