Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTIO MINISTAR ZDRAVLJA

Šimun: Nalaz poslovanja Montefarma biće dostavljen tužilaštvu

22.04.2024 11:02h

Foto: Screenshot You tube

Ministar zdravlja Vojislav Šimun kazao da je u poslovanju Montefarma, komisija iz Ministarstva našla brojne nepravilnosti. 

"DRI je primijetila veliku nepravilnost, a to je preuzimanje duga jedne veledrogerije, što je koliko znam, u Tužilaštvu. Nalaz Komsiije MZ vezano za rad Gorana Marinovića i poslovanje Montefarma u periodu dok je bio direktor biće predat Tužilaštvu", saopštio je Šimun u Parlamentu.

On je najavio da će nalaz te Komisije o poslovanju Montefarma biti dostavljen Tužilaštvu. 

Komentarišući to što ga je SNP optužio da je dio farmaceutskog lobija, Šimun je kazao da ne planira da bude dio grupacija, niti klanova.

"Još manje ne želim da protežiram bilo kakav lobi. Želim da smanjim uticaj politike u zdravstvenom sistemu i da u prvi plan dođu profesionalci i ljudi od moralnog integriteta.

Ja se ne bavim se protežiranjem političkih partija. Kod mene postoje samo moral i profesionalizam. Za sve to svjedoče brojne pohvale koje sam dobio za sva imenovanja. A vrijeme će pokazati da li je to bilo optimalno. Znam da ljude vremenom vlast pokvari, ali njih znam da neće“, poručio je Šimun.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT