Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTENO IZ MINISTARSTVA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA

Za obrazovni sistem Crne Gore obezbijeđeno 11 miliona eura granta EU

22.02.2024 15:13h

Foto: MPNI

Za obrazovni sistem Crne Gore obezbijeđeno je 11 miliona eura granta Evropske unije, kako bi se omogućila modernizacija i opremanje ukupno 13 obrazovnih objekata, uključujući vrtiće, osnovne, stručne i srednje škole - saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

U ovom resoru je ministarka Anđela Jakšić-Stojanović, potpredsjednik Evropske investicione banke (EIB) Kuriakos Kakourus i predstavnik Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović potpisali danas ugovor o donaciji zahvaljujući kojem će obrazovne ustanove u našoj državi biti značajno unaprijeđene u infrastrukturnom smislu.

Jakšić-Stojanović je naglasila da je obrazovanje jedan od ključnih stubova svakog društva, a kontinuirano unapređenje njegovog kvaliteta treba da bude prioritet na svim nivoima.

"Na početku svog mandata, rekli smo da započinjemo jedan od najvećih investicionih ciklusa u istoriji i obećali da će ovo biti godina velikih infrastrukturnih projekata. Jedan od mehanizama koji će nam u tome pomoći je projekat "Unapređenje crnogorskog obrazovanja". Današnje potpisivanje ugovora, predstavlja značajan korak ka ostvarivanju naše vizije, a to je izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru", istakla je ona.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT