Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

BIĆE ODRŽANA 19. I 20. SEPTEMBRA

AWE konferencija u Podgorici: Ekonomsko osnaživanje žena važnije nego ikada ranije

05.09.2024 13:03h

Foto: Polaznice AWE Akademije generacije 2022. sa ambasadorkom Rajnke i Pejović iz DigitalBee

Prva dvodnevna konferencija Akademije za žene preduzetnice (AWE) u Podgorici biće održana 19. i 20. septembra u CKZ Ribnica, a otvoriće je ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Ranke.

Učešće je besplatno za žene preduzetnice, a prijavljivanje na LINKU. 

"Program AWE konferencije stavlja akcenat na edukativne radionice, panel diskusije i mogućnosti umrežavanja zarad unapredjenja biznisa", saopštili su orgaizatori.

Tokom događaja, kako je najavljeno, učesnice AWE akademije iz generacija 2021. i 2022. će imati priliku da predstave svoje poslovanje.

Osim učesnica AWE akademije iz Crne Gore, događaju će, kako je najavljeno, prisustvovati i drugi istaknuti preduzetnici i predstavnici crnogorskog privrednog sektora. 

"Ambasade i konzulati SAD širom svijeta koordiniraju implementaciju AWE-a, što uključuje identifikaciju partnera, fasilitatora, mentora i učesnika. Partnerske organizacije iz javnog i privatnog sektora pomažu u podršci, dopuni i lokalizaciji AWE iskustva pružanjem pristupa preduzetničkim mrežama i mogućnostima za obogaćivanje", navedeno je u saopštenju.

U Crnoj Gori, partnerska kompanija AWE Konferencije je Digitalbee d.o.o. koja se bavi edukacijom djece i odraslih i osnažuje ih kompetencijama potrebnih za uspjeh u digitalnom dobu. Do danas je kroz programe AWE akademije u Crnoj Gori osnaženo 70 žena.  

“Ovo je jedinstvena prilika da se kreira mreža preduzetnica koja dijeli znanje među sobom a pod pokroviteljstvom je Ambasade SAD. Ovaj program se implementira u 100 zemalja svijeta. Ponosne smo da smo na lokalnom nivou, uz moć javno-privatnih partnerstava pomogle ženama i njihovim preduzećima da rastu, podstičući lokalizovani prosperitet u Crnoj Gori”, poručila je Jasna Pejović, direktorica kompanije DigitalBee.  

Kako je saopšteno, Akademija za žene preduzetnice (AWE) daje preduzimljivim ženama znanje, mreže i pristup koji su im potrebni za pokretanje i širenje uspješnog poslovanja.

"Promovišući ekonomske mogućnosti žena i osiguravajući da žene imaju sposobnosti i resurse potrebne za učešće u ekonomiji, AWE program direktno podržava Nacionalnu strategiju SAD o rodnoj ravnopravnosti", zaključeno je u saopštenju. 
  

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT