Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"POTREBNO PRONAĆI EKOLOŠKO I EKONOMSKO ODRŽIVO RJEŠENJE ZA SOLANU ULCINJ"

Martinović - Felten: Vjerujemo u dobru saradnju Njemačke i Crne Gore

06.12.2023 18:51h

Foto: MERT

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, sastao se ambasadora Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Peterom Feltenom, saopšteno je iz MERT-a.

“Raduje me što će te predvoditi delegaciju 44. Vlade Crne Gore na ovako bitnoj Konferenciji o klimatskim promjenama za dalje djelovanje na tom polju“, rekao je Felten.

Martinović je kazao da je učestvovanje na COP28 važno i za napredak Crne Gore na njenom evropskom putu.

U toku sastanka, kako se navodi, bilo je riječi i o svim gorućim temama u Crnoj Gori, ali i poboljšanju zakonodovnog okvira iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Martinović i Felten su saglasni da je sa nadležnim ministarstvima i instutucijama potrebno pronaći ekološko i ekonomsko održivo rješenje za Solanu Ulcinj, i samim tim dati doprinos ispunjavanju ekoloških kriterijuma za brzo učlanjenje u EU.

Tokom razgovora je ocijenjeno da je potrebno naći način kako bi se povećao broj njemačkih turista u Crnoj Gori, ali i obrnuto, a stavljen je i akcenat i na razvoj turizma na sjeveru, čije je potencijal prepoznat.

S tim u vezi, Felten je napomenuo važnu ulogu nacionalnih parkova, kako zbog zaštite životne sredine, tako i zbog ekološko kompatibilnog turizma, i u tom smislu naglasio važnost saradnje Nacionalnih parkova Durmitor i Švarcvald.

“Gradićemo i razvijati se u skladu sa ekološkim standardima, koji neće uticati na razvoj naše zemlje i vjerujem da na tom putu imamo Njemačku kao iskrenog prijatelja i partnera“, poručio je Martinović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT