Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NA RAČUN DRŽAVNOG TREZORA UPLAĆENO 27 MILIONA

Ministarstvo finansija za Dnevno: Isplata pomoći uskoro, prije naredne penzije

28.03.2023 11:50h

28.03.2023 11:50h

Foto: Pixabay

Krajem prethodne sedmice, na račun državnog trezora uplaćeno je 27 miliona eura iz paketa podrške Evropske komisije koji je namijenjen najugroženijim kategorijama stanovništva zemalja Zapadnog Balkana, u cilju prevazilaženja energetske krize. Penzioneri i najugroženija kategorija stanovništva, kako su nam kazali iz Ministarstva finansija, pomoć će dobiti prije naredne penzije.

Iz Ministarstva finansija navode da su preduzeli sve aktivnosti kako se ne bi čekao rebalans budžeta, tako da će sredstva svim korisnicima biti isplaćena iz budžetske rezerve, čim se definiše neophodni aranžman, odnosno metodologija isplate, na relaciji Penziono-invalidskog fonda i Ministarstva rada i socijalnog staranja.

"Očekivanje je da sredstva budu opredijeljena krajnjim korisnicima, u najkraće mogućem roku, a svakako prije naredne penzije", kazali su nam iz Ministarstva finansija.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je, kada je postalo jasno da uplate neće biti do 20. marta, da ne moraju čekati ni narednu penziju, već mogu isplatiti i vanredno "kada legnu sredstva".

Kroz ovaj paket, pomoć od 150 eura dobiće 40,55 hiljada korisnika najniže penzije, 219 korisnika privremene nadoknade Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) i 454 korisnika novčane nadoknade materijalnog obezbjeđenja boraca.

Takođe, 6,35 hiljada porodica, koje su korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, dobiće po 350 eura.

Za unapređenje energetske efikasnosti u domaćinstvima i sektoru privrede opredijeljeno je 13 miliona eura, a predviđena je i podrška malim i srednjim preduzećima u dijelu energetske efikasnosti.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT