Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

DAO PRECIZNA ZADUŽENJA

Mujović energetskim subjektima: Smanjite menadžerske apanaže, troškove putovanja i službenih automobila

09.07.2024 17:46h

Foto: Vlada

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović naložio je kompanijama iz energetskog sektora da svedu na racionalnu mjeru troškove korišćenja službenih vozila, putovanja, reprezentacija, kao i isplaćenih stimulansa za članove menadžmenta.

Iz Ministarstva energetike i rudarstva je saopšteno da je Mujović inicirao kolegijum sa izvršnim direktorima i predsjednicima Odbora direktora privrednih subjekata koji su u nadležnosti tog resora, tokom kojeg je dao precizna zaduženja kompanijama iz energetskog sektora u cilju pripreme za narednu godinu.

“Zadužio je odbore direktora iz EPCG grupe da donesu obavezujući zaključak vezan za korišćenje službenih vozila, troškova putovanja, reprezentacija i stimulansa u cilju ostvarivanja ušteda, kao i da redovno dostavljaju Izvještaje o realizaciji biznis planova i Ministarstvo blagovremeno obavijeste o eventualnim problemima u realizaciji istih”, navodi se u saopštenju.

Mujović je zadužio Solar gradnju da angažuje sve ekipe u punom kapacitetu da za vrijeme ljetnje turističke sezone završe aktivnosti ugradnje FNS za centralni i sjeverni region, kako bi nakon toga bio odrađen južni dio.

Iz Ministarstva su kazali da je na kolegijumu razmatrana dinamika i stepen realizacije prethodno utvrđenih i dostavljenih biznis planova sa osvrtom na stepen realizacije u odnosu na prethodne dvije godine, kao i mjere racionalizacije resursa čije korišćenje je na teret budžeta privrednih subjekata.

Razmatrana je opravdanost prilično visokih troškova korišćenja službenih vozila, putovanja, reprezentacija, kao i isplaćenih stimulansa za članove menadžmenta.

“Mujović je dao nalog da ovi troškovi, koji značajno opterećuju budžet, moraju biti svedeni na racionalnu mjeru, te da o mjerama uštede po ovim stavkama blagovremeno obavijeste Ministarstvo energetike i rudarstva”, navodi se u saopštenju.

Mujović je istakao zadovoljstvo konstruktivnošću sastanka i velikim doprinosom koji su dali svi predstavnici menadžmenta kompanije.

“To ohrabruje da svi zajedno idemo u dobrom pravcu kako bi imali snažan energetski sektor”, dodao je Mujović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT