Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"VAŽAN KORAK KA UNAPREĐENJU SARADNJE U OBLASTI DRUMSKOG PREVOZA"

Sastanak komisija CG i Sjeverne Makedonije: Dogovorene olakšice za prevozinike i vozače

30.03.2024 08:15h

Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

U Skoplju je održan bilateralni sastanak mješovite komisije između Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore i Ministarstva transporta i veza Republike Sjeverne Makedonije, posvećen međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta, saopšteno je iz resornog Ministarstva. 

"Događaj u Skoplju trajao je dva dana i okupio je predstavnike nadležnih državnih organa za drumski saobraćaj obje zemlje. Tokom sastanka postignut je dogovor da se bilateralni i tranzitni prevoz tereta između dvije države, obavlja bez dozvola.

Delegacije su se usaglasile da će uzajamno priznavati sertifikate o početnoj stručnoj osposobljenosti vozača, ubrzanoj i periodičnoj stručnoj osposobljenosti, izdatoj u obje zemlje", navodi se u saopštenju. 

Na kraju sastanka, šefovi delegacija, Dalibor Milošević i Saško Edrovski, su svečano potpisali protokol kojim su potvrđeni zaključci sa održanog sastanka.

Ovaj protokol predstavlja važan korak ka unapređenju saradnje u oblasti drumskog prevoza između Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije, poručuju iz Ministarstva.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT