Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PORUČIO PREMIJER

Spajić: Radimo punom parom da bi doveli Lidl, planiramo i kreiranje robnih rezervi

14.06.2024 10:23h

Foto: gov.me

Premijer Milojko Spajić kazao je da Vlada radi punom parom kako bi dovela Lidl, a planira i kreiranje robnih rezervi.

On je to kazao nakon što je ušao u polemiku sa korisnikom na društvenoj mreži X koji se požalio na veliki rast cijena prehrambrenih proizvoda u marketima, te konstatovao da ekonomski program Evropa sad 1 nije uspio da građanima obezbijedi viši standard.

“Jutros u prodavnici vidim da je i instant ovsena kaša koju kupujem sa 0.59 centi poskupila na 0.75. Akcija “Limitirane cijene” ne postoji, gotovo da nema proizvoda koji su označeni. A uz to nema, niti je imala, bilo kakvog efekta. Evropa sad 1 + povećane minimalne penzije propo“, napisao je jedan od korisnik na društvenoj mreži  X.

Spajić je u odgovoru istakao da Vlada radi punom parom da bi doveli Lidl i slične firme jer je to, kako je kazao, jedino dugoročno rješenje.

“Prostorni planovi se brzo usvajaju (juče Nikšić recimo itd.) -oni su bili glavno usko grlo do sad. Po prvi put imamo konkretne planove tih kompanija za ekspanziju u Crnu Goru koje će napraviti konkurenciju koju vidimo u EU”, kazao je Spajić.

Planiraju, ističe, i kreiranje robnih rezervi u početku 2025. koje bi, takođe, pomogle obuzdavanje cijena.

“Ali je to za pretežno robu za osnovnu upotrebu (nisam siguran da bi instant ovsena kaša bila dio te priče :)) S druge strane – limitirane cijene akcija je bila do turističke sezone – sad su samo za domaće i osnovne proizvode (nije ekonomski/državnički normalno, ali ni objašnjivo evropskoj komisiji zašto bi ograničavali marže i podsticali potrošnju uvoznih stvari koje će dobrim dijelom turisti da kupe)”, kazao je Spajić.

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT