Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ODRŽANA TELEFONSKA SJEDNICA

Vlada poslala predlog za članove borda direktora EPCG, Jokić predložen u ime PES-a

23.02.2024 21:13h

Foto: Arhiva/EPCG

Vlada Crne Gore na večerašnjoj sjednici predložila je Skupštini akcionara EPCG novi bord direktora, piše Pobjeda.

Na telefonskoj sjednici stavljena je van snage tačku 2. Zaključka Vlade Crne Gore od 22. februara koja se tiče prvobitnog borda direktora.

Tako je večeras Vlada predložila EPCG da za članove Odbora direktora izabere: Jovicu Milanovića, Vladimira Katića, Zorana Miljanića, Milutina Đukanovića, Tahira Gjonbalaja, Nevena Gošovića i Sima Jokića.

Promjena u odnosu na prvobitni predlog je kandidat iz redova Pokreta Evropa sad, Simo Jokić.

Prvobitno je bio predložen član te partije, Radovan Bijelić.

Sjednica Vlade večeras, nakon toga Skupština EPCG

Imenovanje Odbora direktora Elektroprivrede pretvorilo se u cirkus

Prema ranijim najavama, Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore ipak će biti održana večeras nakon višesatnog kašnjenja.

Naime, ona je trebalo da počne u podne, kako bi na njoj bili izabrani novi članovi Odbora direktora.

Razlog odlaganja Skupštine akcionara EPCG leži u činjenici da su u Pokretu Evropa sad promijenili odluku o delegiranju njihovog člana u novom bordu.

Najprije je to trebalo da bude Radovan Bijelić, a uslijed navodnog neslaganja dijela članova PES-a sa tom odlikom, došlo je do predloga da to ipak bude Bojana Savić.

To je bilo dovoljno i da se neki funkcioneri PES-a pobune, pa su, navodno, najavili i press konferenciju na kojoj će objelodaniti šta se sve dešava, a sve atmosferu su, očigledno, “podgrijali” i neki mediji, društvene mreže, lažne ili stvarne privatne prepiske…

Ranije danas Peđa Krivokapić kao v.d, sekretara Skupštine akcionara izašao je nakon određenog vremena i saopštio da se početak sjednice odlaže za pola sata, zbog tehničko-administrativnih razloga, a znatno kasnije, tek malo prije 16 časova došao je sa njim i izvršmi direktor nacionalne elektroenergetske kompanije Ivan Bulatović i pozvao na strpljenje obrazlažući da su u toku konsultacije iz čega se moglo zaključiti da Vlada kao većinski vlasnik tek „vijeća“ koga će biti imenvan u odboru direktora EPCG.

Negodovali su manjinski akcionari, tvrdili su da je to nedopustivo, neozbiljno...

Novi članovi odbora direktora Elektroprivrede ispred političkih stranaka, bar je najavljeno bilo, treba da su Milutin Đukanović iz Nove srpske demokratije, Neven Gošović iz Demokrata, Bojana Savić iz Evrope sad i Tahir Đonbaljaj iz Albanske Alternative. Planirano je i da budu imaneovana još tri nezavisna kandidata koja je ranije predložio ministar energetika Saša Mujović - Jovicom Milanovićem, Vladimirom Katićem i Zoranom Miljanićem.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT