Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

KAZAO V.D. SEKRETARA SKUPŠTINE AKCIONARA EPCG PREDRAG KRIVOKAPIĆ

Sjednica Vlade večeras, nakon toga Skupština EPCG

23.02.2024 18:18h

Foto: Arhiva/EPCG

Vanredna Skupština akcionara biće odrźana večeras. To je kazao v.d. sekretara Skupštine akcionara EPCG Predrag Krivokapić, prenosi RTNK.

Skupština će biti održana nakon sjednice Vlade Crne Gore koja, kako nezvanično saznaje RTNK, treba da počne za oko 40 minuta.

Vlada će, saznaje Portal RTNK, ponovo razmatrati odluku o predloženim članovima Odbora direktora EPCG.

Bulatović: Konsultacije većinskog vlasnika EPCG još traju

Iako zakazana za 11 sati danas, vanredna Skupština akcionara EPCG još uvijek nije počela.

Izvršni direktor EPCG Ivan Bulatović, koji predsjedava Skupštinom akcionara EPCG, upravo je saopštio da čekaju informacije.

„Konsultacije većinskog vlasnika još traju.Svi znate šta je danas bilo na dnevnom redu. Za početak zakazane Skupštine čekamo informaciju od većinskog vlasnika. Skupština danas treba da se održi“, rekao je Bulatović.

Manjinski akcionari EPCG su više nego ogorčeni. Kako navode, u istoriji EPCG ovakva situacija se nije dešavala.

Bulatović je rekao da se sjednica mora održati danas.

„Ukoliko ne bude postignut dogovor, Skupština će biti odložena u skladu sa statutom Društva“, rekao je Bulatović ne precizirajući o kakvom se „dogovoru“ radi.

Problem je, kako su pojedini mediji objavili, što je Vlada na jučerašnjoj sjednici predložila Bojanu Savić u ime PES-a za člana Odbora direktora EPCG. Na tu poziciju ranije stranački organi PES-a predložili su Radovana Bijelića. Promjeni te odluku, usprotivio se poslanik PES-a Vladimir Bakrač. On je to danas i potvrdio medijima ističući da želi da zaštiti mladog kolegu i odluku koja je donesena.

Manjiski akcionari danas su kazali da ne priznaju odluke „političke Vlade“, i da ne žele „politički Odbor EPCG“.

“Što se tiče Vlade Crne Gore mislimo da je ovo jedna neozbiljnost. Zar oni misle da mi funkcionišemo kao oni. Ovo je ozbiljna kompanija, kako će biti kad ovo čuju tri eksperta koje je nadležno ministarstvo predložilo za Odbor EPCG. Gdje dolaze, u ovakav neuređen sistem što se tiče Vlade. Misli li se da je ovo premijera Spajića ili ministra Mujovića? Oni su samo došli tu gdje su na račun naroda. Ovo je nas, manjinskih akcionara. Ovo je čisto ponižavanje instituta manjinskog akcionara i akcionara. Mi smo ljudi koji smo uložili novac u ovu kompaniju. I ovako da se upravlja kompanijom. Ovo je zastiđe za državu“, rekao je Golub Bojanić, manjinski akcionar.

Bulatović mu je na to odgovorio da vjeruje da će se za postojeću situaciju naći rješenje.

“Ovo je neka nepredviđena situacija očekujemo svi da se riješi. Svakako sam saglasan da se ugled kompanije na ovaj način poljuljao, to je jasno. Ali sam ubijeđen da ćemo iz ovoga problema izaći i da ćemo funkcionisati u narednom periodu onako kako ovoj kompaniji dolikuje“, istakao je Bulatović.

Manjinski akcionar Nataša Backović je kazala da je zakon prekršen i nakon zakazivanja vanredne Skupštine. Manjinski akionari su trebali rekla je Backović, 20 dana prije održavanja Skupštine da dobiju imena novih članova Odbora direktora EPCG, ali to nije urađeno ni danas.

“Vlada u ovome sastavu je politička i prekršila je sve zakone države. Nismo dobili materijal na način kako je to zakonom utvrđeno. Mi smo ispoštovali vas, došli smo na Skupštinu, da bismo ovdje doživljavali najveća poniženja od tamo nekih predstavnika političkih partija koje nisu ni postojale kad je postojala EPCG. Znači, EPCG su izgradili građani od svojih bruto zarada i doprinosa koje su platili. Kasnije je iz vlasništva građana prešla u vlasništvo države. Drźava nije 100 posto vlasnik EPCG. O ovoj Vladi je suvišno komentarisati kad ona nije uspjela za tri sata koliko mi čekamo ovdje zvanično na zvanično zakazanoj Skupštini da da informaciju nego i dalje politički trguju. Mi nismo politička partija, mi smo EPCG, najveći privredni subjekat u državi. Oštro protestujem protiv političke Vlade i svih njenih partija zbog ovog današnjeg ponašanja. Ovo nema nikakve veze sa rukovodstvom EPCG, ali ima sa politikom i načinom vođenja države preko nas“, kazala je Backović.

Na današnjoj vanrednoj Skupštini trebalo je da se razriješi sadašnji Odbor direktora EPCG, a izabere novi.

Imenovanje Odbora direktora Elektroprivrede pretvorilo se u cirkus

Za članove Odbora direktora kompanije Vlada je predložila prof. dr Jovicu Milanovića, prof. dr Vladimira Katića, prof. dr Zorana Miljanića, Milutina Đukanovića, Tahira Đonbalaja, Nevena Gošovića i Bojanu Savić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT